Drama u Doboju: Policajci skinuli starca sa vješala

Dijana Dujić
Drama u Doboju: Policajci skinuli starca sa vješala

Doboj - Prava drama odvijala se u ponedjeljak uveče u Doboju kada je starac M. Đ. (68) došao u Gradski park sa merdevinama i namjeravao da se objesi o granu drveta.

Srećom, brzom i pribranom reakcijom dobojskih policajaca Milkana Lazarevića i Elvira Mezetovića starac je skinut sa vješala i prevezen u bolnicu.

Prije ovog događaja policiji se u ponedjeljak oko 22 časa obratio veliki broj građana koji su prijavili da im je čudno što je stariji muškarac sa merdevinama došao u park.

Došavši u park policajci Mezetović i Lazarević su primijetili starca koji se popeo na vrh merdevina i da on oko vrata ima omču užeta koje je zavezao za granu drveta na visini od oko tri metra. Tada je nastala prava drama. Policajci su na sve moguće načine pokušavali da ubijede M. Đ. da ne počini samoubistvo. S posebnom pažnjom započeli su razgovor s njim kako bi ga odvratili od te namjere. Poslije pola časa pregovora jedan od policajaca uspio je da se popne na merdevine i skine mu omču s vrata, te ga je spustio prema drugom policajcu, na oduševljenje prisutnih građana.

Mezetović i Lazarević su potom pozvali Hitnu pomoć, a starac je kolima Hitne pomoći prevezen u dobojsku bolnicu.

Ovo je nastavak humanih djela i velike požrtvovanosti policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Doboj.

Policajci Siniša Cvijanović i Igor Janković u junu prošle godine su iz rijeke Bosne izvukli djevojku (25) koja je pokušala da izvrši samoubistvo utapanjem.

Policajac Goran Mićanović i sugrađanin Alen Suvajac su takođe prošle godine spasili život muškarcu koji je pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa Željezničkog mosta u Bosnu. Policajci Mitar Dujković i Dušan Knežević su 4. septembra 2013. godine spriječili ženu da izvrši samoubistvo skokom u Bosnu sa istog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana