Драгорај код Рибника: Студент погинуо, пет особа повријеђено

Горан Обрадовић
Драгорај код Рибника: Студент погинуо, пет особа повријеђено

Рибник - Бранислав Ћук (23) из Рибника је погинуо, а пет његових пријатеља повријеђени су у саобраћајној несрећи која се догодила јуче око три часа у селу Драгорај код Рибника.

Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је Душко Ђукић управљајући "голфом 2", а у којем се налазио Ћук и још четворица њихових пријатеља, изгубио контролу и слетио са пута.

У овој несрећи повријеђени су возач Душко Ђукић, Рајко  (23) и његова супруга Божана Гатарић (18), Ђурађ и Марко Кевац.

Извор близак истрази испричао је да су се младићи непосредно прије несреће кретали из правца Мркоњић Града према Драгорају. Настрадали Ћук био је студент Природно-математичког факултета у Бањалуци.

- То је пут са малим нагибом, а у том тренутку је падала јака киша. Ђукић је из неутврђених разлога изгубио контролу над возилом. Возило је затим почело да се заноси и он је покушао да укочи. Међутим, тада је аутомобил лијевом страном ударио у банкину поред пута, одбио се и ударио у стијену са десне стране. Потом су се неколико пута преврнули, а возило је остало на крову - испричао је наш извор.

Према његовим ријечима, Ћук је задобио тешке повреде, а Божана је том приликом изгубила свијест, док су остали били угрувани.

- Иза њих се у другом возилу налазило још неколико њихових пријатеља, који су се послије несреће зауставили и ставили их у возило и одвезли у болницу - појаснио је поменути извор.

Он је додао да је Ћук одмах превезен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, али да је убрзо преминуо од задобијених повреда.

Мјештани Драгораја казали су да су у шоку и да је ово трагедија за цијело село.

- Чуо сам да су Душко Ђукић, Рајко и Божана Гатарић били на свадби негдје код Мркоњић Града. Када су кренули кући отишли су до дискотеке "Папилон" у Чађавици на још једно пиће - испричао је један од мјештана.

Он је додао да су их у "Папилону" чекали Марко и Ђурађ Кевац и Ћук, те су послије одређеног времена сви заједно кренули кући.

- Божана и Рајко су се недавно вјенчали, а остали су били нераздвојни другови и стално су били заједно. Ово је нешто што ће оставити посљедице на све њих - рекао је поменути мјештанин.

Он је додао да су сви млади и добри људи, а и Ђукић није познат као неко ко је волио пребрзу вожњу аутомобилом.

Студент

Један од комшија настрадалог Бранислава Ћука испричао је да је он био диван момак, којег су сви мјештани вољели и цијенили, а живио је са мајком Драгицом, јер му је отац погинуо за вријеме рата.

- Био је и добар студент. Знам да је недавно дао услов за трећу годину, а студирао је на Природно-математичком факултету у Бањалуци - рекао је један од комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана