Drago Lukić iz Dervente prijetio komšijama pa nožem izbo policajca

Nebojša Tomašević
Drago Lukić iz Dervente prijetio komšijama pa nožem izbo policajca

Derventa - Drago Lukić (62) iz Miškovaca kod Dervente nožem je u stomak i ruke ubo policajca Nenada Š. koji je došao na intervenciju poslije poziva porodice Željka Jevića, kojima je osumnjičeni prijetio sjekirom.

Lukić je po dolasku patrole odmah nasrnuo na njih i nije želio da se smiri. Incident se dogodio u srijedu poslijepodne u Miškovcima, a svemu je prethodila svađa Lukića sa njegovim komšijama Jevićima.

On je prolazeći na traktoru pored njihove kuće zastao i počeo da prijeti Jevićima koji su bili u dvorištu.

- Ispred kuće su osim Željka bili njegov maloljetni sin, supruga i roditelji. Lukić je, čim ih je ugledao, počeo da im dobacuje pogrdne riječi. Potom im je zaprijetio i sjedeći na traktoru podigao sjekiru u vazduh i viknuo: "Vidjećete vi" - ispričao je izvor blizak istrazi.

Jevići su pozvali Policijsku stanicu u Derventi, a na lice mjesta odmah je upućena patrola, u kojoj su bili Nenad Š. i Željko L.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da je osumnjičeni napao policijsku patrolu čim je došla.

- Po dolasku patrole osumnjičeni D. L. je fizički nasrnuo na jednog policajca i nožem ga ubo u abdomen i obje podlaktice. Drugi policajac je tada iz službenog pištolja ispalio hitac upozorenja, nakon čega je napadač savladan - saopštili su iz PU Doboj.

Dodali su da je osumnjičeni nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu, a na teret mu se stavlja sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Mještani Miškovaca kažu da je Lukić u sukobu sa velikim brojem komšija te da je i ranije imao nasilnih ispada, a jednom prilikom je i puškom prijetio mještanima.

- On je u svađi sa pola sela. Sa više komšija je godinama u sukobu i to uglavnom zbog zemlje, puta i slično. I ranije je imao nasilnih ispada - rekla je jedna mještanka Miškovaca, ne želeći da joj pominjemo ime.

U pomenutom selu za Lukića kažu da je čovjek teške naravi i lokalni "kabadahija".

Prema nezvaničnim informacijama, Lukić je Jevićima prijetio zbog neriješenih imovinskih odnosa. On, navodno, smatra da je dio zemlje koji oni koriste njegovo vlasništvo.

Povrijeđeni stabilno

Povrijeđenom policajcu Nenadu Š. prva pomoć je ukazana u Domu zdravlja u Derventi, odakle je prevezen u bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje je zadržan na liječenju.

U ovoj bolnici su kazali da policajac nije životno ugrožen i da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana