Драго Лукић из Дервенте пријетио комшијама па ножем избо полицајца

Небојша Томашевић
Драго Лукић из Дервенте пријетио комшијама па ножем избо полицајца

Дервента - Драго Лукић (62) из Мишковаца код Дервенте ножем је у стомак и руке убо полицајца Ненада Ш. који је дошао на интервенцију послије позива породице Жељка Јевића, којима је осумњичени пријетио сјекиром.

Лукић је по доласку патроле одмах насрнуо на њих и није желио да се смири. Инцидент се догодио у сриједу послијеподне у Мишковцима, а свему је претходила свађа Лукића са његовим комшијама Јевићима.

Он је пролазећи на трактору поред њихове куће застао и почео да пријети Јевићима који су били у дворишту.

- Испред куће су осим Жељка били његов малољетни син, супруга и родитељи. Лукић је, чим их је угледао, почео да им добацује погрдне ријечи. Потом им је запријетио и сједећи на трактору подигао сјекиру у ваздух и викнуо: "Видјећете ви" - испричао је извор близак истрази.

Јевићи су позвали Полицијску станицу у Дервенти, а на лице мјеста одмах је упућена патрола, у којој су били Ненад Ш. и Жељко Л.

У Полицијској управи Добој потврдили су да је осумњичени напао полицијску патролу чим је дошла.

- По доласку патроле осумњичени Д. Л. је физички насрнуо на једног полицајца и ножем га убо у абдомен и обје подлактице. Други полицајац је тада из службеног пиштоља испалио хитац упозорења, након чега је нападач савладан - саопштили су из ПУ Добој.

Додали су да је осумњичени након хапшења спроведен на криминалистичку обраду, а на терет му се ставља спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Мјештани Мишковаца кажу да је Лукић у сукобу са великим бројем комшија те да је и раније имао насилних испада, а једном приликом је и пушком пријетио мјештанима.

- Он је у свађи са пола села. Са више комшија је годинама у сукобу и то углавном због земље, пута и слично. И раније је имао насилних испада - рекла је једна мјештанка Мишковаца, не желећи да јој помињемо име.

У поменутом селу за Лукића кажу да је човјек тешке нарави и локални "кабадахија".

Према незваничним информацијама, Лукић је Јевићима пријетио због неријешених имовинских односа. Он, наводно, сматра да је дио земље који они користе његово власништво.

Повријеђени стабилно

Повријеђеном полицајцу Ненаду Ш. прва помоћ је указана у Дому здравља у Дервенти, одакле је превезен у болницу "Свети апостол Лука" у Добоју, гдје је задржан на лијечењу.

У овој болници су казали да полицајац није животно угрожен и да је тренутно стабилног здравственог стања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана