Драгичевић пријављен због пријетњи полицији

Н. Т.
Драгичевић пријављен због пријетњи полицији

Бањалука - Отац убијеног младића Давида Драгичевића (21) из Бањалуке, Давор Драгичевић, пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због пријетњи полицији.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи његове иницијале, саопштили су да га терете за напад на службено лице у вршењу службене дужности.

- Д. Д. сумњичимо да је од 15. до 17. октобра приликом јавног говора на скупу и путем друштвених мрежа и више портала упутио озбиљне пријетње да ће напасти на службена лица Министарства унутрашњих послова Републике Српске - саопштено је из ПУ Бањалука не наводећи детаље.

Према незваничним информацијама, Давор је пријетње изрекао на протестним скуповима "Правда за Давида" који се одржавају већ више од 200 дана на Тргу Крајине у Бањалуци. Ови протести су започели након проналаска Давидовог мртвог тијела. Овај младић је нестао 18. марта у центру Бањалуке, а његово тијело нађено је шест дана касније на ушћу Црквене у Врбас. Из полиције је тада саопштено да је највјероватније сам упао у ријеку и утопио се. Послије три мјесеца истраге тужилаштво је случај окарактерисало као убиство.

У овом случају бањалучки Окружни суд недавно је укинуо рјешење о продужењу притвора Алену Кукићу (36), осумњиченом за манипулисање доказима у истрази убиства Давида. Предмет је враћен Основном суду, који треба да донесе нову одлуку о притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана