Doživotni zatvor Hrvatu koji je nasred ulice izbo ženu u Njemačkoj

Agencije
Doživotni zatvor Hrvatu koji je nasred ulice izbo ženu u Njemačkoj

Pokrajinski sud u Minhenu na doživotnu zatvorsku kaznu osudio je 44-godišnjeg Hrvata koji je lani na ulici kuhinjskim nožem ubio suprugu.

Supruga ga je, kako su pisali njemački mediji, ostavila i tražila da se vrati u Hrvatsku na liječenje od alkohola. On ju je na ulici glavnog bavarskog grada izbo 12 puta.

Četrdesetčetvorogodišnjak kojem se ne navodi ime i prezime, na početku suđenja priznao je djelo te dodao da i danas voli svoju suprugu s kojom je bio u braku 25 godina. Suprugu je inače izbo 12 puta nasred ulice, 10 puta u prsa i 2 puta u vrat, uz riječi: “Idemo zajedno u grob”.

Optuženi je pred sudom izjavio da je ovisan o alkoholu i da je to uvijek izazivalo napetosti sa suprugom, koju je u Hrvatskoj upoznao kao 17-godišnjak. Pokojnica ga je više puta napuštala zbog njegovog alkoholizma.

Ubistvo se dogodilo nakon što je 43-godišnjakinja ujutro krenula na posao, a suprug je počeo da je prati, stigao je i izbo na ulici. Tužilac je na početku suđenja, koje je počelo prije mjesec dana, kazao da je prethodno više puta bio agresivan tokom njihovog braka i da je tukao pokojnicu.

 

Ubijena žena se 2016. godine doselila u Njemačku zbog posla, a sa sobom je povela i jednog od tri sina, dok je suprug s ostalom dvojicom ostao u Hrvatskoj. U Minhenu je prvo stanovala kod sestre, a onda je pronašla vlastiti stan. Tada se u Minhen doselio i suprug.

Tužilaštvo navodi da je ubijena žena radila nekoliko poslova i tako se finansijski brinula za porodicu, dok je ubica od 2010. nezaposlen. On tvrdi da je to iz zdravstvenih razloga, odnosno da je čuo glasove u glavi.

“Jedan od njih je bio glas moje majke koja me uvjeravala da me supruga vara i da je trebam napustiti”, izjavio je na sudu.

Na sudu je tvrdio i da čuje glas ubijene supruge i da zna da ga nije varala.

(Indedž.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana