Доживотни затвор Хрвату који је насред улице избо жену у Њемачкој

Агенције
Доживотни затвор Хрвату који је насред улице избо жену у Њемачкој

Покрајински суд у Минхену на доживотну затворску казну осудио је 44-годишњег Хрвата који је лани на улици кухињским ножем убио супругу.

Супруга га је, како су писали њемачки медији, оставила и тражила да се врати у Хрватску на лијечење од алкохола. Он ју је на улици главног баварског града избо 12 пута.

Четрдесетчетворогодишњак којем се не наводи име и презиме, на почетку суђења признао је дјело те додао да и данас воли своју супругу с којом је био у браку 25 година. Супругу је иначе избо 12 пута насред улице, 10 пута у прса и 2 пута у врат, уз ријечи: “Идемо заједно у гроб”.

Оптужени је пред судом изјавио да је овисан о алкохолу и да је то увијек изазивало напетости са супругом, коју је у Хрватској упознао као 17-годишњак. Покојница га је више пута напуштала због његовог алкохолизма.

Убиство се догодило након што је 43-годишњакиња ујутро кренула на посао, а супруг је почео да је прати, стигао је и избо на улици. Тужилац је на почетку суђења, које је почело прије мјесец дана, казао да је претходно више пута био агресиван током њиховог брака и да је тукао покојницу.

 

Убијена жена се 2016. године доселила у Њемачку због посла, а са собом је повела и једног од три сина, док је супруг с осталом двојицом остао у Хрватској. У Минхену је прво становала код сестре, а онда је пронашла властити стан. Тада се у Минхен доселио и супруг.

Тужилаштво наводи да је убијена жена радила неколико послова и тако се финансијски бринула за породицу, док је убица од 2010. незапослен. Он тврди да је то из здравствених разлога, односно да је чуо гласове у глави.

“Један од њих је био глас моје мајке која ме увјеравала да ме супруга вара и да је требам напустити”, изјавио је на суду.

На суду је тврдио и да чује глас убијене супруге и да зна да га није варала.

(Индеџ.хр)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана