Doživotna robija Dakiću zbog ubistva sina i još dvije osobe u Njemačkoj

N. T.
Doživotna robija Dakiću zbog ubistva sina i još dvije osobe u Njemačkoj

Rotvel - Dražen Dakić (41), porijeklom iz Gradiške, osuđen je u Okružnom sudu u Rotvelu u Njemačkoj na doživotnu robiju jer je ubio šestogodišnjeg sina Darija, partnera bivše supruge (34) Ekatarine i njenu rođaku (29).

Zbog težine zločina sud mu je uskratio mogućnost pomilovanja. Dakić je ranije priznao krivicu i izjavio da u trenutku ubistva “nije bio pri sebi i da se ponio kao robot”. Prema presudi, on je zločin počinio lani u septembru u Vilingendorfu, kada je kroz vrt došao do kuće bivše supruge. Odmah po ulasku, počeo je da puca iz puške na goste koji su se okupili na proslavi povodom polaska u školu njegovog sina. Ekatarinu je promašio i ona je uspjela da se spase. Prema rekonstrukciji događaja, Dakić je odmah ispalio hice prema bivšoj supruzi te ka njenoj prijateljici i muškarcu.

Nakon toga je otišao u dnevni boravak i pucao u sina. Ispalio je tri hica i pogodio dječaka u pluća i srce te ga na mjestu usmrtio. Kao motiv ovog zločina navodi se ljubomora jer je Dakića napustila supruga i odvela sina.

Tokom suđenja tužilac je izjavio da je Dakić namjerno dopustio da njegova bivša supruga preživi napad i pobjegne jer je htio da pati do kraja života. Dakić je na dan zločina tvrdio da je htio da razgovara s Ekatarinom.

- Dok sam bio pijan, radio sam brojne loše stvari - rekao je Dakić na jednom od sudskih ročišta i priznao da je tukao Ekatarinu, ali je dodao da nije htio da ubije sina. Međutim, sudsko vijeće je, s obzirom na to da je na mjesto proslave došao s napunjenim oružjem, njegov iskaz odbacilo kao nevjerodostojan. Ranije je sudski vještak izjavio da je Dakić svjesno i planirano ubio sina i dvoje odraslih te da je sposoban za suđenje. Dakić je nakon zločina pobjegao, ali ga je poslije pet dana jedan prolaznik vidio i pozvao policiju, nakon čega se ubica predao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana