Доживотна робија Дакићу због убиства сина и још двије особе у Њемачкој

Н. Т.
Доживотна робија Дакићу због убиства сина и још двије особе у Њемачкој

Ротвел - Дражен Дакић (41), поријеклом из Градишке, осуђен је у Окружном суду у Ротвелу у Њемачкој на доживотну робију јер је убио шестогодишњег сина Дарија, партнера бивше супруге (34) Екатарине и њену рођаку (29).

Због тежине злочина суд му је ускратио могућност помиловања. Дакић је раније признао кривицу и изјавио да у тренутку убиства “није био при себи и да се понио као робот”. Према пресуди, он је злочин починио лани у септембру у Вилингендорфу, када је кроз врт дошао до куће бивше супруге. Одмах по уласку, почео је да пуца из пушке на госте који су се окупили на прослави поводом поласка у школу његовог сина. Екатарину је промашио и она је успјела да се спасе. Према реконструкцији догађаја, Дакић је одмах испалио хице према бившој супрузи те ка њеној пријатељици и мушкарцу.

Након тога је отишао у дневни боравак и пуцао у сина. Испалио је три хица и погодио дјечака у плућа и срце те га на мјесту усмртио. Као мотив овог злочина наводи се љубомора јер је Дакића напустила супруга и одвела сина.

Током суђења тужилац је изјавио да је Дакић намјерно допустио да његова бивша супруга преживи напад и побјегне јер је хтио да пати до краја живота. Дакић је на дан злочина тврдио да је хтио да разговара с Екатарином.

- Док сам био пијан, радио сам бројне лоше ствари - рекао је Дакић на једном од судских рочишта и признао да је тукао Екатарину, али је додао да није хтио да убије сина. Међутим, судско вијеће је, с обзиром на то да је на мјесто прославе дошао с напуњеним оружјем, његов исказ одбацило као невјеродостојан. Раније је судски вјештак изјавио да је Дакић свјесно и планирано убио сина и двоје одраслих те да је способан за суђење. Дакић је након злочина побјегао, али га је послије пет дана један пролазник видио и позвао полицију, након чега се убица предао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана