Donje Vardište kod Višegrada: Pijan pretukao kćerku i sina

N. T.
Donje Vardište kod Višegrada: Pijan pretukao kćerku i sina

Višegrad - Policija je uhapsila Gordana B. (45) iz Višegrada, jer je pijan pretukao maloljetne kćerku (15) i sina (17), saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo navodeći njegove inicijale.

Porodično nasilje desilo se u utorak u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Donje Vardište kod Višegrada.

Izvor blizak istrazi je rekao da je otac nakon što je kući došao pijan prvo napao maloljetnu kćerku.

- Maltretirao je i tukao, a u jednom trenutku ugurao joj je telefon u usta. Kada je to vidio, u namjeri da odbrani sestru, sedamnaestogodišnjak je nasrnuo na razjarenog oca. Tada je Gordan B. sav svoj bijes usmjerio na sina i udario ga šakom. Zatim ga je izbacio iz kuće i nastavio da tuče u dvorištu. Oborio ga je na zemlju i šutirao ga, usljed čega je dječak zadobio i povredu glave - rekao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima, galamu i vrisku djece čule su komšije koje su pozvale policiju koja je srećom ubrzo stigla i uhapsila oca nasilnika.

Nakon hapšenja oca Služba hitne pomoći prevezla je povrijeđenog dječaka u Dom zdravlja Višegrad gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Iz CJB Istočno Sarajevo su saopštili da su ispitali osumnjičenog i o svemu su obavijestili Centar za socijalni rad u Višegradu.

- Dežurni tužilac je naredio da mu se nakon istrage i kompletiranja predmeta dostavi izvještaj protiv osumnjičenog. U toku je istraga, a protiv G. B. biće podnesen izvještaj za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici - rekli su u policiji.

Nasilje u porodici, pogotovo nad djecom, sve je rasprostranjenije. Prema podacima Ombudsmana RS, prošle godine 48 djece bila su žrtve nasilja u porodici, a ovoj instituciji podnesene su 592 žalbe zbog porodičnog nasilja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana