Dobojlije provaljivali u firme, krali čak i igračke

N. T.
Dobojlije provaljivali u firme, krali čak i igračke

Petrovo - Čedo G. (55) i Mirko Đ. (36) iz Doboja osumnjičeni su da su iz tri preduzeća na području Petrova ukrali nekoliko elektromotora, više kablova i drugih raznih predmeta od plastike u vrijednosti 54.400 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su opelješili firme “Transplastik”, “Ozren transport” i “Danbih plast” tokom 2017. i 2018. godine. Nezvanično saznajemo da su, između ostalog, krali čak i saksije i plastičke igračke koje proizvodi firma “Transplastik”. 

Izvor blizak istrazi je rekao da su oni uglavnom koristili okrilje noći, te provaljivali u firme i krali sve što su mogli da prodaju.

- Sjekli su i krali elektrokablove, radijatore, a čak su vadili elektromotore iz mašina za preradu plastike. Sve su to odnosili i ono što su mogli preprodavali - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, jedna od provala za koju postoje indicije da su uradili osumnjičeni počinjena je u februaru prošle godine u firmi “Transplastik”. Tada je utvrđeno da su lopovi odnijeli nekoliko elektromotora, saksija i igračaka.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da je protiv Čede G. i Mirka. Đ. podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog teške krađe i krađe.

- Osumnjičene Č. G. i M. Đ. teretimo da su tokom 2017. i 2018. godine na području opštine Petrovo provalili u tri preduzeća. Krali su gotove proizvode od plastike, elektromotore i druge predmete. Tim krađama načinili su štetu od oko 54.400 KM - kazali su u policiji u Doboju ne navodeći druge detalje.

Dodali su da je kod osumnjičenih prilikom hapšenja pronađen dio ukradenih predmeta i vraćen vlasnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana