Doboj: Volonterki nudio unapređenje u zamjenu za seks

N. T.
Doboj: Volonterki nudio unapređenje u zamjenu za seks

Doboj - Direktor Doma učenika u Doboju Davor Vidaković optužen je da je zloupotrebom položaja zlostavljao volonterku u ovoj ustanovi, a sudski proces protiv njega trebalo bi da počne danas u dobojskom Osnovnom sudu, saznaje "Glas Srpske".

U dobojskom Okružnom tužilaštvu, navodeći njegove inicijale, potvrdili su da su protiv Vidakovića podigli optužnicu koja ga tereti za obljubu zloupotrebom položaja.

 - Optužnica V. D. tereti da je 25. oktobra u Doboju zloupotrebom svog položaja naveo na polnu radnju oštećenu, koja se prema njemu nalazila u odnosu podređenosti. S obzirom na to da je u ovom slučaju u toku krivični postupak pred nadležnim sudom, više informacija za sada ne možemo dati - rekli su u dobojskom tužilaštvu.

Dodali su da je pomenutu optužnicu potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

Prema nezvaničnim informacijama, optuženi Vidaković je volonterki u Domu učenika nudio unapređenje u zamjenu da s njim ima seksualni odnos. Izvor blizak istrazi kazao je da je žrtva odbila bilo kakvu vezu sa šefom, ali je on stalno insistirao na tome.

- Ona se na njegove zahtjeve odupirala i govorila: "Nemojte!". Da bi je privolio da prihvati njegov zahtjev, nudio joj je unapređenje na mjesto zamjenika direktora đačkog doma iako ova žena nije bila ni uposlenik pomenute ustanove - rekao je ovaj izvor.

Dodao je da je žrtva, nakon što je osumnjičeni nije puštao na miru, sve ispričala poznanicima i policiji.

Vidaković je ranije negirao sve optužbe, a nije htio da ih komentariše. Nezvanično saznajemo da on i dalje radi u Domu učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana