Doboj: Članovi komisije osumnjičeni za zloupotrebu položaja

Srna
Doboj: Članovi komisije osumnjičeni za zloupotrebu položaja

Doboj - Dva člana Komisije za procjenu materijalne štete od elementarnih nepogoda grada Doboja osumnjičena su da su mimo propisa popisala štetu na garaži koja nije stambeni objekat, na osnovu čega je Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske oštećen za više od 2.300 KM.

Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj podnio je juče Okružnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica D.G. i M.N. iz Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz CJB.

Ova lica osumnjičena su da su kao članovi Komisije za procjenu materijalne štete od elementarnih nepogoda, iskoristivši svoj položaj i ovlaštenje, suprotno Uredbi o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima izazvanih poplavama u Republici Srpskoj, popisali štetu nastalu na građevinskom objektu /garaži/ iako su znali da to nije stambeni objekat.

"Uprkos tome, vlasnik garaže je, suprotno Uredbi, uvršten u spisak korisnika platnih kartica /vaučera/, na osnovu čega je podigao i upotrijebio vaučer", ističe se u saopštenju.

 


Iz CJB Doboj navode da je na ovaj način vlasnik građevinskog objekta ostvario protivpravnu imovinsku korist na ime troškova popravke oštećenja garaže u iznosu od 2.371 KM. Za isti iznos oštećen je Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana