Дoбој: Чланови комисије осумњичени за злоупотребу положаја

Срна
Дoбој: Чланови комисије осумњичени за злоупотребу положаја

Добој - Два члана Комисије за процјену материјалне штете од елементарних непогода града Добоја осумњичена су да су мимо прописа пописала штету на гаражи која није стамбени објекат, на основу чега је Фонд солидарности за обнову Републике Српске оштећен за више од 2.300 КМ.

Сектор криминалистичке полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Добој поднио је јуче Окружном тужилаштву извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица Д.Г. и М.Н. из Добоја, због основа сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, саопштено је из ЦЈБ.

Ова лица осумњичена су да су као чланови Комисије за процјену материјалне штете од елементарних непогода, искористивши свој положај и овлаштење, супротно Уредби о приоритетној помоћи за санацију штете на стамбеним објектима изазваних поплавама у Републици Српској, пописали штету насталу на грађевинском објекту /гаражи/ иако су знали да то није стамбени објекат.

"Упркос томе, власник гараже је, супротно Уредби, уврштен у списак корисника платних картица /ваучера/, на основу чега је подигао и употријебио ваучер", истиче се у саопштењу.

 


Из ЦЈБ Добој наводе да је на овај начин власник грађевинског објекта остварио противправну имовинску корист на име трошкова поправке оштећења гараже у износу од 2.371 КМ. За исти износ оштећен је Фонд солидарности за обнову Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана