Doboj: Bajker krenuo na vašar i poginuo

Goran Obradović
Doboj: Bajker krenuo na vašar i poginuo

Derventa - Bajker Amel Plehandžić (27) iz Gornjih Koliba, kod Broda poginuo je u saobraćajnoj nesreći u mjestu Bosanski Lužani kod Dervente, potvrđeno je u policiji.

Ovim je nastavljen tragičan niz saobraćajnih nesreća na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u kojima su poginule ukupno četiri osobe.

Do pomenute nesreće je došlo u utorak oko 19.30 časova kada je Plehandžić vozeći motocikl "honda" iz pravca Broda prema Derventi udario u "golf" koji je skretao u dvorište obližnje kuće.

- Nesreća se dogodila kada je S. K. upravljajući "golfom" počeo da skreće ulijevo u trenutku kada je Plehandžić krenuo da ga pretekne. Tada je udario u prednji lijevi dio automobila i pao na put - rekli su u CJB Doboj navodeći inicijale.

Oni su dodali da je Plehandžić tom prilikom zadobio teške povrede od kojih je preminuo u Domu zdravlja u Derventi ubrzo poslije nesreće. U nesreći S. K. je zadobio lakše povrede.

Mještani Bosanskih Lužana su ispričali da je vozač "golfa"  skretao prema kući, ali da nije upalio žmigavac.

- Plehandžić je nastradao na mjestu udaljenom samo dva ili tri kilometara od svoje kuće. Plehandžić je namjeravao da zajedno sa kolegom te kobne večeri krenu kod njegovog ujaka na vašar u Prnjavor - rekao je jedan od mještana.

On je bio veliki zaljubljenik u motocikle i posjećivao  je gotovo svaku motorijadu koja se održavala u BiH.

- Bio je vrijedan i voljen mladić. Njegovi roditelji imaju veliku farmu stoke, a on je radio sve poslove. Prije nego što će da krene u Prnjavor pomogao je majci da pokupi sijeno. Potom se  uputio  na vašar - rekao je naš sagovornik.

Nesrećni motociklista je četvrta osoba koja je u posljednjih deset dana poginula na području CJB Doboj.

Pješak Vid Krunić poginuo je 11. avgusta u saobraćajnoj nesreći kada ga je u Pribiniću kod Teslića automobilom "golf" pregazio rođak.

Vid je prije toga bio na proslavi gdje se vjerovatno napio i kad je krenuo kući legao je na put i zaspao. Njegov rođak  kad je naišao automobilom "golf" nije ga vidio i prešao mu je točkovima preko grudnog koša i vrata.

U drugoj nesreći koja se dogodila istog dana oko 16 časova u Stupama kod Teslića poginula je Vesna Todorić.

Ona je nastradala kada je prokuvao automobil "golf" koji je vozila Draginja Jotanović. Todorićeva se uplašila, iskočila iz automobila, udarila glavom od put i preminula na mjestu nesreće.

Dragan Majranović (54) iz Petrova poginuo je 17. avgusta u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Kakmuž u Petrovu.

On je nastradao kada se upravljajući automobilom "golf" sudario sa kombijem "fijat"  u kojem se nalazilo šest navija Fudbalskog kluba  Sloga iz Doboja.

Statistika

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su da je u prvih šest mjeseci evidentirano za 15 odsto više saobraćajnih nesreća u odnosu na isti period prošle godine.

- Povećan je broj saobraćajnih nesreća sa lakše povrijeđenim osobama i materijalnom štetom. Na području ovog centra u šest mjeseci poginuo je devet osoba, dok je u istom periodu 2013. godine 14 osoba izgubilo život - rekli su u CJB Doboj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana