Do 2020. godine prepoloviti broj povrijeđenih i poginulih

Srna
Do 2020. godine prepoloviti broj povrijeđenih i poginulih

Banjaluka - Grad Banjaluka preduzima niz aktivnosti na smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, naročito sa smrtno stradalim licima, a cilj je da do 2020. godine bude prepolovljen broj teže povrijeđenih i poginulih, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić povodom obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

On je istakao da je ovaj značajan datum danas obilježen simulacijom saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim učesnicima, uz intervencije Hitne pomoći, vatrogasne jedinice i policije.


Prema njegovim riječima, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić formirao je Savjet za bezbjednost saobraćaja koji ima obavezu i da za kritične tačke u gradu na kojima se dešava povećan broj saobraćajnih nezgoda uputi prijedloge nadležnom odjeljenju, koje bi u okviru svojih programa rješavalo ta kritična mjesta.

Predstavnik Auto-mota saveza Republike Srpske Jelica Lubura rekla je da Savez i auto-moto društva učestvuju u ovoj akciji sa željom da se skrene pažnja na žrtve i posljedice saobraćajnih nezgoda.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Dragan Milošević rekao je da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola, te da su aktivnosti policije usmjerene na suzbijanje ove vrste prekršaja.

On je dodao da je najviše nastradalih u saobraćaju dobi između 20 i 30 godina i da se saobraćajne nezgode sa posljedicama najčešće događaju vikendom i u ranim jutarnjim časovima.

U Banjaluci su prošle godine registrovane 2.684 saobraćajne nezgode u kojima je 13 lica smrtno stradalo, a za 10 mjeseci ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana