Ђукановићу мјесец дана притвора, одбрана се жалила

Срна
Ђукановићу мјесец дана притвора, одбрана се жалила

Бањалука - Окружни суд Бањалука оставио је на снази мјеру притвора за Бенедија Ђукановића који је осумњичен за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавање возача Горана Илића, речено је Срни у бањалучком правосуђу.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић подсјетила је да је Ђукановићу притвор одређен раније ради опасности од бјекства.

"Ђукановић и његов бранилац су се противили, а тужилац је остао при ставу да мјера притвора остане на снази. Након одлуке Окружног суда да мјера притвора остане на снази, Ђукановић је враћен у Казнено-поправни завод Туњице у Бањалуци", рекла је Тојагићева.

Ђукановићу је данас одржано рочиште у Окружном суду у Бањалуци. Он се 12. јуна предао сарајевској полицији, а потом је предат МУП-у Републике Српске. Идентификовали су га припадници Полицијске управе Источно Сарајево. Он је био у бјекству од 22. априла када су у Гламочанима, код Лакташа, убијени Крунић и Павловић.

Полиција и даље трага за "голфом седам" бијеле боје, којим је Ђукановић побјегао са мјеста злочина, регистарске ознаке 003-К-770. Полиција моли све грађане да уколико примијете наведно возило да позову телефонски број 122 или да јаве најближој полицијској станици.

У пуцњави је убијен и нападач Жељко Ковачевић. Други осумњичени Емилио Балдо раније је ухапшен.

У притвору је, уз Балду, и боксер Родољуб Гајић, радник фирме "Сектор секјурити", који се доводи у везу са убиством свог послодавца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана