Дјевојка повријеђена на Бјелашници хеликоптером пребачена на КЦУС

klix.ba
Дјевојка повријеђена на Бјелашници хеликоптером пребачена на КЦУС

Сарајево - Дјевојка које је повријеђена приликом скијања на локалитету Кабалова на Бјелашници извучена је хеликоптером Оружаних снага БиХ и пребачена на КУМ Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

Подсјећамо, отац 29-годишње дјевојке у 12 сати је пријавио Оперативном центру Федералне управе цивилне заштите да је његова кћерка пала са стијене током скијања.

Иако је отац казао да се дјевојка не може помјерити и да је задобила повреде кичме, незванично сазнајемо да дјевојка није озбиљно повријеђена те да се претпоставља да је ријеч о лому ноге.

Терен на којем је дјевојка пала је био неприступачан и веома опасан, због чега је затражен хеликоптер ОСБиХ.

Из ФУЦЗ-а су нам казали да је љекар из хеликоптера спуштен до дјевојке те да је она након имобилизације вертикалним транспортом пребачена у хеликоптер којим је превезена на Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Истовремено, у акцију спашавања били су укључени припадници ФУЦЗ, Горске службе спашавања Сарајево, а на мјесто несреће упућени су и екипа Хитне помоћи те полиција.

Из ГСС-а су казали да су се у близини терена на којем је пала дјевојка и раније дешавале несреће, а једна од њих је и она у којој је прошле године погинуо алпиниста Драги Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана