Djevojka poginula na pješačkom prelazu

Nebojša Tomašević
Djevojka poginula na pješačkom prelazu

Prijedor - Kristina Tubin (27) iz Brezičana kod Prijedora poginula je kada ju je udario "golf 2" dok je prelazila preko pješačkog prelaza u tom mjestu, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nesreća se dogodila u subotu na putu Prijedor – Novi Grad oko 20 časova. "Golfom" je upravljao Srđan Milošević (27) iz Prijedora koji je poslije nesreće priveden i poslije saslušanja pušten da se brani sa slobode.

- Naređena je obdukcija tijela nastradale kao i vještačenje tehničke ispravnosti vozila. Izuzeta je krv od vozača radi utvrđivanja da li je vozio pijan ili ne. Uzrok ove nesreće biće poznat poslije analize svih tragova i obavljenih vještačenja - rekla je dežurni okružni tužilac Snježana Petković i dodala da ne može da govori o detaljima ove nesreće.

Mještani Brezičana su ispričali da je nesrećnu djevojku udario automobil kada je krenula u prodavnicu.

Mjesto na kojem je prelazila je neosvijetljeno, ali je put ravan.

- Kristina je to veče sa momkom i društvom krenula u grad, a zaustavili su se u Brezičanima da svrate u prodavnicu. Ona krenula preko ulice do prodavnice da nešto kupi. Tada je naišao taj automobil i udario je - ispričao je mještanin Brezičana ne želeći da kaže svoje ime.

Nesreću je posmatrao Kristinin prijatelj koji je ranije otišao u prodavnicu i vraćao se preko ulice prema njoj. On nije želio da mu pominjemo ime, a prema njegovim riječima i on je umalo izbjegao da ga udari automobil.

Ispričao je da nije ni primijetio automobil koji je velikom brzinom naišao i udario Kristinu. Prema njegovoj priči od jednom je samo vidio da djevojke nema na putu i izgubio se. Pogledao je i vidio da se dogodila nesreća i da je Kristina odbačena nekoliko desetak metara dalje i na mjestu je bila mrtva. Vozač "golfa" koji je udario stao je tek nekoliko desetina metara dalje.

U Brezičanima su kazali da je ovo tragedija. Svi za Kristinu imaju samo riječi hvale i kažu da je bila dobra, vesela i veoma ljubazna djevojka. Živjela je sa roditeljima i sestrom koja je mlađa od nje.

 Student

Kristina Tubin studirala je informatiku u Banjaluci i bila je završna godina na fakultetu.

U Brezičanima kažu da je bila dobar student i da je uskoro trebalo da diplomira. Ispričali su i da se nedavno vjerila sa dečkom s kojim je duže vrijeme bila u vezi. Rekli su da je ona i njeno društvo uskoro trebalo da idu na svadbu kod prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana