Дјевојчици показивао порно-снимке и тражио да то заједно понове

Небојша Томашевић
Дјевојчици показивао порно-снимке и тражио да то заједно понове

Широки Бријег - Мушкарац С. Р. (65) са подручја Западнохерцеговачког кантона осумњичен је да је дјевојчицу тјерао да се скида гола и додиривао је по интимним дијеловима тијела, претходно јој показујући порнографске снимке на мобилном телефону.

Сумња се да је пакао кроз који је несрећна дјевојчица пролазила трајао готово три године, а све је почело када је имала непуних десет година.

Осумњиченом је након испитивања на приједлог Тужилаштва у Општинском суду у Широком Бријегу одређен једномјесечни притвор. Према том рјешењу притвор му се рачуна од 2. маја.

- Притвор С. Р. одређен је због бојазни од утицаја на свједоке и опасности да ће поновити кривично дјело. Теретимо га за упознавање дјетета с порнографијом и блудне радње - казао је службеник за односе с јавношћу Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона (ЗХК) Јосип Аничић.

Истакао је да је истрагом утврђено да је осумњичени С. Р. кривична дјела починио од средине 2015. до краја априла ове године на подручју Западнохерцеговачког кантона.

- Истрагом смо дошли до сазнања да је осумњичени дјевојчицу прво упознао са порнографским садржајем који јој је показивао на мобилном телефону. Потом је дијете научио како да сама на свом мобилном телефону пронађе порнографске снимке и прикаже их. Након тога је од дјетета тражио да њих двоје заједно понове радње које су претходно погледали на тим снимцима - казао је Аничић.

Додао је да је осумњичени, осим тога, дјевојчицу у више наврата присиљавао да се скида нага, те ју је додиривао пријетећи јој да не смије никоме ништа рећи о томе.

Аничић је казао да у овом случају због заштите жртве не могу открити идентитет осумњиченог, ни више детаља.

Сазнајемо да је осумњичени С. Р. откривен у сриједу након што је дјевојчица испричала мајци шта се дешава, па је она алармирала полицију. Послије те пријаве полиција је убрзо пронашла мушкарца и ставила му лисице на руке.

Ово је други сличан случај откривен у посљедњих мјесец у БиХ. Крајем априла полиција у Брчком испитала је фудбалског судију и електричара М. Ј. (37) због сумње да је починио педофилију јер је од тринаестогодишње дјевојчице из Сремске Митровице путем "Фејсбука" тражио да се слика гола и да му пошаље те фотографије, како је рекао, "само за његове очи".

Према незваничним информацијама, судија је са малољетницом почео недавно да се дописује, док је она била на распусту. Прво јој је послао фотографију на којој јој шаље пољубац, а након тога започео даљу конверзацију. Преписка фудбалског судије и дјевојчице објављена је на "Фејсбук" страници "Борба против педофилије", на којој грађани Србије упозоравају јавност на педофиле.

Казне

Према Кривичном закону ФБиХ, осумњиченом блуднику за дјела која је починио може се изрећи казна затвора до пет година. Законом је за кривично дјело упознавање дјетета с порнографијом предвиђена новчана или казна до године затвора. За кривично дјело блудне радње почињене с дјететом закон прописује казну од шест мјесеци до пет година, зависно од тежине дјела и почињених радњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана