Дједовић најавио убиство дјеце и самоубиство

Сања Амиџић
Дједовић најавио убиство дјеце и самоубиство

Тузла - Несад Дједовић (41) из Липнице код Тузле, прије него што је хицима из пиштоља убио кћерку Мелису (12) и сина Амара (7), мобилним телефоном позвао је рођака, полицајца Мехмедалију Дједовића и рекао му да ће починити злочин. Нажалост, рођак није стигао да спријечи трагедију која је потресла не само Тузлу него и цијели регион.

Крвава породична драма са трагичним посљедицама догодила се у сриједу око 19 часова. Несад је отишао по дјецу код бивших пунице и пунца како би са њима наводно отишао у Тузлу да прошетају и да им купи поклоне. Међутим, умјесто у град, дјецу је одвео у смрт. На локалном путу у Репушевцу је из пиштоља пуцао у дјецу, а онда себи у главу.

Како су испричале комшије и рођаци, полицајац Мехмедалија, који је био на дужности, покушао је да одговори Несада од његових намјера.

- Кажу да је телефонска веза пукла и да Несад више није био доступан. Полицајац је тада звао рођака А. Фазлића рекавши му да хитно иде до гробља у Репушевцу, јер је тамо Несад наумио убити дјецу и себе. Међутим, све је било касно. Када је стигао у Репушевац Фазлић је затекао стравичан призор. Несад је у свом "пасату" већ остварио свој црни наум - испричао је један од мјештана Липнице који није желио да му објавимо име.

Тијела дјеце и њиховог оца прије Фазлића пронашао је комшија Елвис К. и његов отац.

Дјевојчица је преминула на лицу мјеста, док је дјечак борбу за живот изгубио на путу до тузланске болнице.

Несад је жив, али у коми. Љекари су јуче рекли да је у болницу примљен са тешком повредом главе и да је због тога животно угрожен.

- Пацијент је смјештен на Клинику за анастезију и реанимацију, гдје је прикључен на апарате за дисање. Све даље прогнозе здравственог стања су неизвјесне - казали су у Универзитетском клиничком центру Тузла.

Шта је мотив овог стравичног злочина још се утврђује. Према причама, које су се јуче могле чути, Несад се прије неког времена развео од супруге Амре, која се наводно удала за његовог ујака Зихнију са којим живи у Њемачкој. Након судског поступка Мелиса и Амар додијељени су на старатељство мајци. Са њом су провели љетни распуст у Њемачкој. Када је почела школска година дјеца су се вратила у Тузлу. Како су испричале комшије, Дједовић за којег имају само ријечи хвале, прије двадесетак дана оженио се другом женом.

- Увијек је био миран, повучен и добар човјек. Никада није указивао на то да би могао учинити нешто овако страшно - казала је комшиница која није жељела да јој објавимо име. Додала је да је Дједовић био радник рудника "Крека" и да је недавно унапријеђен на бољу позицију у фирми.

Опроштајно писмо

Појавиле су се приче да је Несад Дједовић прије стравичног злочина написао опроштајно писмо у којем је навео разлоге због којих је подигао руку на дјецу и себе. Међутим, јуче оно није било пронађено. Рођаци Дједовића јуче су изјављивали да не знају за писмо и да нису сигурни да оно заиста постоји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана