Дјечак се шибицама запалио у аутомобилу

Н. Т.
Дјечак се шибицама запалио у аутомобилу

Нови Град - Трогодишњи дјечак Г. Р. из Новог Града теже је повријеђен у пожару који је избио у аутомобилу у којем се налазио у мјесту Средња Чађевица код Новог Града.

Полицијска управа Приједор саопштила је да се све десило у сриједу око 20.20 часова, испред куће В. Г., гдје је дјечак ушао у незакључан аутомобил и запалио шибицу, те тако изазвао пожар. Како сазнајемо, шибице је пронашао у аутомобилу док се играо.

- Дјечак је након што је извучен из возила превезен у  Универзитетско-клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Обавијештен је тужилац Окружног тужилаштва у Приједору, који је наложио истрагу. Више детаља о овом случају не можемо да кажемо - рекли су у полицији.

Из УКЦ-а РС су саопштили да је дјечак Г. Р. примљен с опекотинама, те је збринут и његово стање је стабилизовано.

- Након тога, Г. Р. је премјештен на даље лијечење у Универзитетску дјечју болницу "Тиршова" у Београду - саопштено је из УКЦ-а РС.

Према незваничним информацијама, дјечака из возила у пламену су на вријеме извукли људи који су се ту затекли.

- Чим су угледали дим и ватру, одмах су притрчали и из њега извукли малишана који је већ добио опекотине. Да то нису урадили тада, све се могло завршити горе него што јесте. Нажалост, изгледа да нико није примијетио шта малишан ради у ауту - казао је извор близак истрази.

У полицији нисмо могли сазнати више детаља, као ни чињеницу да ли је дјечак запалио очев или аутомобил неког познаника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана