Дјечак се бициклом забио у зид, љекари у се боре за живот

Н. Т.
Дјечак се бициклом забио у зид, љекари у се боре за живот

Коњиц - Дјечак Д. С. (14) из Коњица тешко је повријеђен када је бициклом ударио у зид поред пута у насељу Ораховица код поменутог града.

Ова несвакидашња несрећа десила се у понедјељак двадесетак минута прије поноћи непосредно поред главног пута. Портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић казао је да је дјечак задобио тешке повреде и да је превезен у Општу болницу у Коњицу. Наводно му се љекари боре за живот.

- Не можемо да говоримо о детаљима незгоде јер још није завршена истрага нити је узета изјава дјечака - казао је Марић.

У Општој болници у Коњицу потврдили су да је пацијент Д. С. смјештен на Одјељењу хирургије, али да не могу да дају информације о његовом здравственом стању и повредама.

Извор близак истрази испричао је да је полицију на мјесту несреће затекао страшан призор.

- Дјечак је лежао крвав поред пута и видјело се да је претрпио тешке повреде. Крај њега је био искривљен бицикл. Несрећа се десила у близини прометног пута, а у то вријеме било је мрачно јер је слабо освјетљење - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Додао је да се претпоставља да је узрок несреће брза вожња и мрачан пут.

- Вјерујемо да је ишао брже и да због мрака није уочио неку препреку испред себе или је налетио на пијесак, па изгубио контролу и ударио у зид. Ипак, тачан начин на који се десила несрећа биће познат када полиција испита дјечака и прикупи друге доказе - казао је овај извор.

Ово је трећа несрећа у којој су страдали бициклисти на подручју Коњица. Зеничанин И. М. (54) погинуо је 15. јула када је пао с бицикла у мјесту Брадина код Коњица. Он је након пада давао знаке живота, али је убрзо преминуо у болници. У бициклистичкој несрећи крајем маја погинуо је држављанин САД Ф. Б. (67) у Главатичеву код Коњица. Американац је возећи у колони бициклиста изненада изгубио контролу над бициклом и пао на главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана