Dječak iz Brčkog ukrao novac namijenjen djeci Kosmeta

Nevena Bunić
Dječak iz Brčkog ukrao novac namijenjen djeci Kosmeta

Brčko - Desetogodišnji dječak iz Brčko distrikta osumnjičen je da je provalio u crkvu Sabora srpskih svetitelja i mučenika u naselju Potočari u tom gradu, odakle je ukrao novac.

Policija je u utorak dobila prijavu da je ukraden novac iz kartonske kutije za prikupljanje novčanih priloga za socijalno ugroženu djecu sa Kosova i Metohije.

Prema riječima starješine hrama, prote Aleksandra Mihajlovića, kradljivac je razvalio humanitarnu kutiju i pokupio priloge. Nedugo nakon prijave, policija je identifikovala osumnjičenog za krađu. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a u Policiji Brčko distrikta rekli su da utvrđuju okolnosti krađe.

- Nakon kompletiranja predmeta, podnijećemo izvještaj nadležnom tužilaštvu. O svemu su obaviješteni i Centar za socijalni rad, roditelji djeteta i škola koju pohađa - rekli su u Policiji Brčko distrikta, ne navodeći količinu ukradenog novca.

I pravoslavna crkva Svete velikomučenice Nedelje u Merajama kod Brčkog bila je na meti lopova. U ovaj vjerski objekat provaljeno je u noći sa nedjelje na ponedjeljak, a lopov je takođe ukrao novac iz kartonske kutije za prikupljanje novčanih priloga za djecu u teškom socijalnom stanju na Kosovu i Metohiji.

Provalu je prvi uočio prota Željko Đurica kada je krenuo sa vjernicima na jutarnje bogosluženje. Lopovi su obili oltarska vrata i kasu u crkvenoj prodavnici, a potom uništili i humanitarnu kutiju u koju je SPKD “Prosvjeta” sakupljalo priloge. U Policiji Brčko distrikta su rekli da tragaju za lopovom i da još ne znaju da li su ova dva slučaja povezana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana