Дјеца палила лишће па запалила пежо

Небојша Томашевић
Дјеца палила лишће па запалила пежо

Сарајево - Три аутомобила изгорјела су у пожарима у Сарајеву, Зеници и Мостару, док у ватреној стихији, на сву срећу, нико није повријеђен.

У Сарајеву је изгорио "голф 6" власништво З. Ф., у Зеници "шкода суперб" Муниба П. и у Мостару "пежо 306".

Прва паљевина се догодила у Мостару. У недјељу послијеподне "пежо 306" су запалила дјеца која су у његовој близини палила лишће. Паљевина се догодила у улици  Бискупа Чуле, а ватрогасци су након дојаве брзо интервенисали и угасили ватру на возилу.

Потом је у понедјељак око два часа подметнут пожар под "шкоду суперб" у зеничком насељу Бабина ријека. Овом приликом ватра са "шкоде" је захватила још један аутомобил који се налазио на паркингу. Међутим, брзом интервенцијом припадника Ватрогасне јединице Зеница спријечено је даље њено ширење.

Према ријечима станара зграде испред које је је горјела "шкода", аутомобил је током пожара експлодирао, што их је страшно узнемирило и уплашило. Они су испричали да је више од једног часа из возила куљао густ црни дим који  је оштетио прозоре на становима на пет спратова зграде.

У полицији Зеничко-добојског кантона су истакли да о овој паљевини не могу да саопште детаље док се не заврши истрага.

Пожар на "голфу 6" у сарајевском насељу Бућа поток избио је исти дан када и у Зеници, али два часа касније. Ватрену стихију ватрогасци су успјели да угасе веома брзо. Увиђајем је утврђено да је аутомобил намјерно запаљен. Одмах по пријави полиција је изашла на терен, али осумњичени за паљевину није пронађен. Према причама мјештана Бућа потока, поред возила је пронађена флаша са бензином па се претпоставља да је аутомобил посут том течношћу и запаљен.

У МУП-у Кантона Сарајево су потврдили да је пожар на "голфу" подметнут, али су истакли да више детаља о случају не могу да кажу док се не заврши вјештачење трагова изузетих са мјеста догађаја. Аутомобил је власништво З. Ф., а користио га је њен син З. А.

Паљевине

Паљење аутомобила у посљедње вријеме, нарочито у Сарајеву, скоро су свакодневна појава, а осумњичени најчешће остану неоткривени.

Према подацима полиције ФБиХ, од јуна прошле године до 2. септембра ове на подручју Сарајева запаљена су 83 возила. Полиција је до сада успјела да открије починиоце неколико паљевина возила. Почетком фебруара ухапсила је осмочлану криминалну групу која је паљевинама одвраћала пажњу полиције како би могли да пљачкају по граду. Овом групом руководио је Елвис Пашалић, који је у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана