Директор путем семафора прао новац

Невена Бунић
Директор путем семафора прао новац

Сарајево - Директор фирме "СТЕП" која одржава свјетлосну сигнализацију у Сарајеву Мидхат Хајрић ухапшен је наставку акције "Задруга". Поред њега ухапшене су још двије особе, а испитано је њих 14.

У великој акцији МУП-а Кантона Сарајево, која је усмјерена против организованог криминала и прања новца, у понедјељак је претресено 13 предузећа, кућа са помоћним просторијама, као и већи број особа, од којих су одузети разни предмети и документација. Према незваничним информацијама, поред Хајрића, ухапшене су и Санела Хаџибулић-Смајовић (35), као и Наташа Фазлић (69), која је послије испитивања пуштена на слободу.

- Ухапшене М. Х. и С. Х. С. сумњичимо за злоупотребу службеног положаја, организовани криминал и прање новца. Они су предати у надлежност кантоналног тужилаштва - навели су у МУП-у КС.

Хајрић је директор фирме "СТЕП" која се бави производњом, испоруком и уградњом сигнално-сигурносне и електроопреме. Хаџибулић-Смајловићева је одговорна у фирми "Сар-ман".

У својству осумњичених испитани су Мирза Челик (43), Индира Челик (35), Елмедин Кордић (37), Самир Шеховић (52), Недим Ћехајић (59), Един Прљача (41), Мирсад Личина (59), Амир Пирушић (48), Хусо Кокор (50), Самира Кушљугић (48), Рубина Бучо (55), Мевлида Боја (51), Сеад Хубјер, Енес Хаџиахмић и Харис Рахман, сви из Сарајева. Мирза Челик је шеф Клуба СДА у Скупштини Кантона Сарајево и власник фирме "Телефонградња".

У оквиру исте акције, полицајци СИПА су у понедјељак у Горажду претресли три предузећа, а одговорни у њима су испитани и пуштени. Током претреса пронађена је и одузета документација.

Акција "Задруга" је почела у јануару, а особе под истрагом сумњиче да су као организована група под руководством супружника Санела и Енисе Ђалић опрале више од 50 милиона КМ. До сада су ухапшене десетине директора компанија због сумње на организовани криминал и прање новца. У притвору је за сада седам особа, а под мјерама забране њих 15.

Изетбеговићев зет

У оквиру ове акције раније је приведен и испитан Мирсад Берберовић, зет Бакира Изетбеговића и власник фирме "Бихексо".

Одређене су му мјере забране које подразумијевају забрану састајања са свједоцима, али и обавезно јављање полицији сваких 14 дана. Осим њега, под мјерама забране су и Феђа Моранкић из компаније "АСА осигурање" и Асмир Џевлан, директор фирме "АНС Драјв" Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана