Директор фирме Дунав комерц банку ојадио за 737.000 марака

Н. Т.
Директор фирме Дунав комерц банку ојадио за 737.000 марака

Бањалука - Директор бањалучке фирме "Дунав комерц" Горан Бојанић (46) из Мркоњић Града пријављен је бањалучком Окружном јавном тужилаштву због сумње да је злоупотребама оштетио банку из Сарајева за 737.000 марака, а незаконито зарадио 340.000 КМ.

Незванично сазнајемо да је Бојанић наводно незаконито присвојио возила која су била предмет уговора о залогу са банком.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да га терете за злоупотребу овлашћења у привреди и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

- Осумњичени Г. Б. је прекршио закон и правила пословања у односу на располагање, коришћење и управљање имовином супротно уговору о финансирању покретнина и уговору о залогу које је предузеће, гдје био директор, закључило са банком из Сарајева. Осумњичени је отуђио заложена средства и тако предузећу чији је директор прибавио противправну имовинску корист од око 340.000 КМ, а банку из Сарајева оштетио за око 737.000 марака - саопштили су из полиције не наводећи детаље.

На бројеве телефона фирме "Дунав комерц" јуче се нико није јављао.

Полиција у Зворнику поднијела је извјештај против предсједника Удружења пензионера Зворник Спасана Милошевића јер је злоупотребом овлашћења оштетио Удружење за 52.320 марака.

- Осумњичени С. М. из Зворника је издао у десетогодишњи закуп дио пословног простора који је уступљен Удружењу по цијени која је знатно нижа од реалне цијене коју је утврдио вјештак. Тако је начинио штету која се огледа у разлици између процијењене и наплаћене закупнине за период трајања уговорног односа - рекли су у полицији.

Коментар Милошевића нисмо успјели да добијемо јер се на телефонске позиве у Удружењу пензионера Зворник нико није јављао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана