Директор Добојинвеста Смиљана Ђурић дуплим рачуном избјегавала порез

Дијана Дујић
Директор Добојинвеста Смиљана Ђурић дуплим рачуном избјегавала порез

Добој - Против директора предузећа за организовање изградње и уређења насеља "Добојинвест" Смиљане Ђурић полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву Добој којим је терети за утају око 121.000 марака пореза и доприноса.

Из ЦЈБ Добој је, наводећи иницијале, саопштено да Ђурићеву терете још и за злоупотребу овлашћења у привреди и повреду основних права радника.

Према полицијском извјештају, Ђурићева је незаконито отворила жиро-рачун на име једне од заједница етажних власника, која је већ имала свој рачун.

- Преко тог рачуна предузеће осумњичене је незаконито пословало и од априла 2013. до априла 2015. године остварен је незаконит промет од 1.013.822 марке. Приказујући лажне податке, оштећен је буџет РС за најмање 120.859 марака. Тај новац је као незакониту корист остварило предузеће. На тај начин избјегнуто је плаћање пореза - рекли су у добојској полицији.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Стево Ступар истакао је да је оваквим пословањем осумњичена довела у заблуду Пореску управу РС, акционаре и раднике предузећа.

- Она је тим пословањем лажно приказала да предузеће нема новаца. Радницима нису исплаћиване плате од јуна 2013. године, иако је предузеће располагало новцем и остваривало промет - рекао је Ступар.

У предузећу "Добојинвест" нису коментарисали ове оптужбе и кратко су казали да директор Смиљана Ђурић није у канцеларији и не може да се јави.

Један од радника "Добојинвеста", који није желио да му објавимо име, казао је да Министарство унутрашњих послова треба да ради свој посао, али да је ријеч о извјештају који "нема благе везе са животом".

На питање да ли је неко од радника знао за постојање лажног рачуна, овај радник је казао да је ријеч о "глупостима, за које му није јасно ко их прича".

- Нека полиција утврди да ли је постојао дупли рачун, а има и тужилаштво, нека ради свој посао - поручио је радник "Добојинвеста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана