Dio fabrike Krivaja iz Zavidovića nestao u plamenu

klix.ba
Dio fabrike Krivaja iz Zavidovića nestao u plamenu

Zavidovići - Nakon besane noći i borbe sa vatrenom stihijom, tek je jutros moguće sagledati kakav je požar sinoć zahvatio Tvornicu montažnih kuća Krivaja u Zavidovićima.

Prema informacijama koje je za klix.ba potvrdio šef Profesionalne vatrogasne brigade Zavidovići Mirsad Čamdžić, požar je lokalizovan ali će za njegovo potpuno gašenje i likvidaciju trebati još mnogo napora.

Zavidovići su jutros prekriveni dimom koji se još širi sa zgarišta pomenute tvornice a osjeti se i miris paljevine. Kako javlja reporter klixa, na terenu su i pripadnici policije i drugih službi koji će raditi na uviđaju. Novinarima, kao i svim građanima, onemogućen je prilazak požarištu koje je još uvijek djelimično aktivno.

Iz razgovora sa mještani saznajemo da je prava sreća što požar sinoć nije zahvatio i obližnje skladište jer bi šteta bila još veća a i vatrena stihija se mogla proširiti i na druge industrijske objekte.


Inače, sinoć je gorio proizvodni dio tvornice čiji je puni naziv "Krivaja - Tvornica montažnih kuća" d.o.o Zavidovići. Ova tvornica nastala je privatizacijom pogona "Krivaje" koji su se bavili proizvodnjom i prodajom montažnih kuća.

Tvornica je privatizovana 2005. godine od strane porodice Mujanović koja se i danas nalazi na čelu kompanije, a poslovala je izuzetno uspješno. Većinu svojih proizvoda plasirala je na tržišta van BiH, a otvorena predstavništva imala je u Hrvatskoj i Sloveniji.

Proteklih godina uložena su značajna sredstva u modernizaciju i proširenje proizvodnih pogona, pri čemu su značajna sredstva investirana i u objekat koji je sinoć nestao u požaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana