Dilerima se pokvario čistač pa sa drogom otišli kod majstora

Nebojša Tomašević
Dilerima se pokvario čistač pa sa drogom otišli kod majstora

Banjaluka - Trojici osumnjičenih narko-dilera, koji su pali sa više od 20 kilograma raznih narkotika, pokvario se "golf" koji su koristili kao "čistač" i vozili ga ispred "pasata" u kome je bila droga. Pokvareni "golf" su odvezli majstoru, nakon čega su im stavljene lisice na ruke, saznaje "Glas Srpske".

Zbog prevoza droge u četvrtak uveče na području Gradiške su uhapšeni braća Nenad (43) i Predrag (45) Trnić iz Banjaluke te Tito Mikač (60) iz Gradiške. Tada je u "pasatu", za čijim volanom je, kako saznajemo, bio Mikač, pronađeno oko 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina i 367 grama heroina. Braća Trnić u tom trenutku bili su u "golfu" koji se pokvario.

Trnići su bivši fudbaleri banjalučkog Borca, a igrali su i za BSK. Vrijednost nađene droge na crnom tržištu procjenjuje se na više od 100.000 maraka.

Izvor blizak istrazi je kazao da je, prema do sada prikupljenim informacijama, za prevoz droge glavni bio Predrag, što je na neki način i priznao tokom ispitivanja. Ostali su bili pomagači. Predrag je, kako saznajemo, istražiocima kazao da je drogu samo prevozio za Njemačku, u Minhen, gdje je trebalo da je preda njemu nepoznatom licu. Nije rekao gdje ni od koga je nabavio drogu niti kome i za koliko je trebalo da je proda.

- Prema njegovoj priči, vozilo s drogom preuzeo je takođe od nepoznate osobe na području Trebinja. Plan je bio da taj automobil doveze u Njemačku, gdje bi ga ostavio na određenom mjestu i napustio. Kupac droge je valjda znao gdje je ona skrivena i sam je trebalo da narkotike pokupi iz vozila. Nakon toga bi Predrag to vozilo trebalo samo da vrati u BiH i ništa drugo - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je "pasat" s drogom do Topole vozio Predrag, a njegov brat Nenad je išao ispred njega u "golfu".

- U Topoli ih je dočekao Mikač, koji je sjeo za volan "pasata", a Predrag je prešao u "golf" kod brata i oni su krenuli ispred "pasata". Trebalo je da Mikaču javljaju ima li policije i tako spriječe otkrivanje droge. Međutim, "golf" se ubrzo pokvario pa su morali kod majstora. Ubrzo ih je policija otkrila te pronašla drogu i uhapsila - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Mikač je, kako saznajemo, prilikom ispitivanja rekao da nije znao za šverc droge i da je "pasat" vozio jer ga je zamolio jedan prijatelj da poveze to vozilo. Negirao je da je znao da je u njemu droga. Nenad je takođe negirao šverc droge. Prema dosadašnjoj istrazi, pronađena droga u BiH je najvjerovatnije stigla iz Albanije preko Crne Gore. Bila je skrivena u "pasatu" u specijalnom bunkeru između zadnjeg sjedišta i gepeka.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić ranije je izjavio da je droga bila upakovana sa određenim hemijskim supstancama kako bi bilo onemogućeno njeno otkrivanje uz pomoć pasa. Naglasio je da se pretpostavlja da uhapšeni trojac nije djelovao sam i da je grupa krijumčara s kojima su oni povezani veća.

- Istraga će biti nastavljena s ciljem otkrivanja svih okolnosti šverca droge - rekao je Ilić ne navodeći više detalja.

Pritvor

Za braću Nenada i Predraga Trnića iz Banjaluke te Tita Mikača iz Gradiške nakon saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu predložen je jednomjesečni pritvor. Postupajući tužilac ovu mjeru je zatražio zbog bojazni da će osumnjičeni uticati na svjedoke i dokaze, ponoviti krivično djelo te zbog težine krivičnog djela i bojazni od remećenja reda i mira. O ovom prijedlogu danas će raspravljati banjalučki Okružni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana