Dilerima marihuane iz Sokoca tri godine i 11 mjeseci robije

Sanja Amidžić
Dilerima marihuane iz Sokoca tri godine i 11 mjeseci robije

Istočno Sarajevo - Miloš Bartula (28) i B. T. (35) iz Sokoca osuđeni su u Okružnom sudu Istočno Sarajevo na tri godine i 11 mjeseci zatvora zbog šverca marihuane.

Prema presudi, Bartula je osuđen na dvije godine zatvora dok je njegovom saučesniku izrečena kazna od godinu i 11 mjeseci.

Kako je navedeno u ovom dokumentu, dvojac je tokom 2015. godine u stanu koji koristi Bartula u ulici Cara Lazara na Sokocu osposobio laboratoriju u kojoj su uzgajali indijsku konoplju čijim sušenjem se dobija marihuana.

Policija je slučaj otkrila polovinom 2015. godine u akciji "Svjetlost" kada su pretresom stana koji je u vlasništvu Bartulinih roditelja pronašli laboratoriju za uzgoj marihuane i 85 stabljika indijske konoplje.

Policijski inspektori tada su u stanu zatekli B.T. koji je uhapšen zbog sumnje da je uzgajao i prodavao pomenuti opijat. Bartula tada nije zatečen na licu mjesta ali je dva dana kasnije uz pratnju advokata sam došao u policiju. On je policiji tada predao i 1,5 kilograma osušene marihuane koja je bila namijenjena za crno tržište.

Bartula je u žižu javnosti dospio 2011. godine zbog sumnje da je sa ocem Zoranom i poznanikom Milenkom Samardžijom pretukao sugrađanina Vladimira Dubočanina.

Kako je tada ispričala Dubočaninova majka Milojka, oni su njenog sina pretukli jer su mislili da je on opljačkao prodavnicu "Bartula" čiji je vlasnik Zoran Bartula.

Prema njenim riječima, Miloš i Milenko prvo su iz kafića "Rosa" izvukli njenog sina i pretukli. On je taj slučaj prijavio policiji. Nakon toga presreli su ga Miloš i njegov otac sa kojima je bio i Milenko, strpali ga u "audi A6" i odvezli u šumu gdje su ga pretukli i vezali za drvo. Kasnije su ga odvezali i zaprijetili da ne smije nikome ništa da kaže. Slučaj je kasnije prijavljen policiji.

Pretres

Policija je pretresom Bartulinog stana pronašla 70 stabljika indijske konoplje visine od 20 do 123 centimetra, te 15 stabljika visine do 15 centimetara.

U stanu je bila instalirana i najmodernija oprema za uzgoj droge među kojim su bile skupocjene UV lampe, ventilatori, kompjuterski procesori, klime, posebni aparati za struju, vlažnost vazduha i druga oprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana