Diler iz Kiseljaka spid čuvao u frižideru

Nevena Bunić
Diler iz Kiseljaka spid čuvao u frižideru

Kiseljak – Tridesetsedmogodišnji A. D. iz Kiseljaka uhapšen je nakon što je policija u njegovoj kući pronašla pola kilograma spida, dvije automatske puške i pištolj.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku proteklog vikenda su pretresli kuću ovog tridesetsedmogodišnjaka na osnovu naredbe nadležnog suda u Kiseljaku.

Droga je bila sakrivena u frižideru u dvije plastične vrećice i staklenoj tegli. Navodno je A. D. narkotike držao na ovom mjestu zbog straha da će se pokvariti ili izgubiti na “kvalitetu”. Droga i oružje bili su sakriveni na nekoliko mjesta u kući.

- Pored spida, otkrivana je i određena količina marihuane, dvije digitalne vage, i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osumnjičenog teretimo za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga, kao i za neovlašćeno držanje oružja - naveli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

Nakon hapšenja i ispitivanja u policiji, A. D. je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva SBK, nakon čega mu je nadležni sud odredio jednomjesečni pritvor.

I pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske takođe su imali posla sa dilerima droge i to u Prijedoru, gdje su kod Gojka S. (27) iz ovog grada pronašli oko 270 grama marihuane. Droga je bila zapakovana u plastičnim vrećicama u kartonskoj kutiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Gojko S. je policajcima ispred svoje kuće dobrovoljno predao kutiju sa drogom. Nakon otkrivanja narkotika, on je ispitan u policiji. Pretpostavlja se da je marihuana bila namijenjena za dalju prodaju.

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv G. S. podnijećemo izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedoru zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga - naveli su u Policijskoj upravi Prijedor i dodali da je otkrivena droga deponovana u nadležni sud.

Osumnjičeni Gojko S. ranije nije osuđivan zbog kriminalnih djela.

Droga u automobilu

Kontrolom vozača J. B, te putnika R. G. i A. U. u “tojoti” u Olovskim Lukama kod Olova policija je pronašla praškastu drogu, nakon čega su oni uhapšeni.

- Nakon ispitivanja, osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode - saopštili su u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana