Diana Malić i Mehmed Omahić mučenjem prisiljavali žrtvu na prostituciju

Nebojša Tomašević
Diana Malić i Mehmed Omahić mučenjem prisiljavali žrtvu na prostituciju

Banjaluka - Diana Malić (21) iz Teslića i Mehmed Omahić (22) iz Tešnja osuđeni su u Vrhovnom sudu RS pravosnažno na ukupno pet godina zatvora jer su na prostituciju prisiljavali Aldijanu Čakić iz Teslića.

Ovom odlukom njima su smanjene ranije izrečene kazne za ovo djelo u dobojskom Okružnom sudu. U prvostepenom postupku Omahić je pred Okružnim sudom u Doboju osuđen na četiri godine zatvora i kazna mu je sada smanjena na tri godine. Malićeva je prethodno dobila tri i po godine, ali joj je kazna preinačena na dvije godine zatvora.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović, objasnila je da su kazne Malićevoj i Omahiću smanjene nakon što je sudsko vijeće djelimično uvažilo žalbe branilaca optuženih.

U presudi se navodi da su Malićeva i Omahić kao saizvršioci počinili krivično djelo trgovina ljudima radi prostitucije.

Oni su Aldijanu Čakić pod prisilom tjerali na prostituciju, batinali su je i mučili na razne načine.

U presudi se navodi da su je pržili strujom i to tako što bi joj strujne žice kačili za polni organ i bradavice na dojkama. Potom bi je zatvarali u kokošinjac u blizini Omahićeve kuće, prijeteći da će u njega ubaciti zmiju i pčele, a čak su prijetili i da će oteti njeno dijete ukoliko ne pristane na seks sa klijentima koje su joj pronalazili. Klijente je, kako se navodilo, pronalazio D. Đ. čije je vozilo korišćeno za pružanje seksualnih usluga, a naplaćeni novac Malićeva i Omahić su međusobno dijelili.

Branilac Malićeve, advokat Ratko Kesić, je objasnio da je žalbu uložio zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, povreda krivičnog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivičnoj sankciji, što je sud jedino i prihvatio.

Malićeva i Omahić su uhapšeni 18. januara ove godine nakon otkrića da su Čakićevu tjerali na prostituciju.

Prijateljice s dosijeom

Osuđena Diana Malić i žrtva Aldijana Čakić zajedno su išle u školu, a do januara ove godine bile su nerazdvojne prijateljice. Tokom prošle godine su zajedno bile u pritvoru zbog prijetnji i batinanja svoje vršnjakinje. Čalkićeva je tu djevojku natjerala da u svoj polni organ stavi drveni predmet, a cijeli događaj Malićeva je snimila mobilnim telefonom. Čalkićeva je zbog toga osuđena na dva mjeseca zatvora, a protiv Malićeve je vođen krivični postupak zbog napada na sudiju Osnovnog suda u Tesliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana