Диана Малић и Мехмед Омахић мучењем присиљавали жртву на проституцију

Небојша Томашевић
Диана Малић и Мехмед Омахић мучењем присиљавали жртву на проституцију

Бањалука - Диана Малић (21) из Теслића и Мехмед Омахић (22) из Тешња осуђени су у Врховном суду РС правоснажно на укупно пет година затвора јер су на проституцију присиљавали Алдијану Чакић из Теслића.

Овом одлуком њима су смањене раније изречене казне за ово дјело у добојском Окружном суду. У првостепеном поступку Омахић је пред Окружним судом у Добоју осуђен на четири године затвора и казна му је сада смањена на три године. Малићева је претходно добила три и по године, али јој је казна преиначена на двије године затвора.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић, објаснила је да су казне Малићевој и Омахићу смањене након што је судско вијеће дјелимично уважило жалбе бранилаца оптужених.

У пресуди се наводи да су Малићева и Омахић као саизвршиоци починили кривично дјело трговина људима ради проституције.

Они су Алдијану Чакић под присилом тјерали на проституцију, батинали су је и мучили на разне начине.

У пресуди се наводи да су је пржили струјом и то тако што би јој струјне жице качили за полни орган и брадавице на дојкама. Потом би је затварали у кокошињац у близини Омахићеве куће, пријетећи да ће у њега убацити змију и пчеле, а чак су пријетили и да ће отети њено дијете уколико не пристане на секс са клијентима које су јој проналазили. Клијенте је, како се наводило, проналазио Д. Ђ. чије је возило коришћено за пружање сексуалних услуга, а наплаћени новац Малићева и Омахић су међусобно дијелили.

Бранилац Малићеве, адвокат Ратко Кесић, је објаснио да је жалбу уложио због битних повреда одредаба кривичног поступка, повреда кривичног закона, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, као и одлуке о кривичној санкцији, што је суд једино и прихватио.

Малићева и Омахић су ухапшени 18. јануара ове године након открића да су Чакићеву тјерали на проституцију.

Пријатељице с досијеом

Осуђена Диана Малић и жртва Алдијана Чакић заједно су ишле у школу, а до јануара ове године биле су нераздвојне пријатељице. Током прошле године су заједно биле у притвору због пријетњи и батинања своје вршњакиње. Чалкићева је ту дјевојку натјерала да у свој полни орган стави дрвени предмет, а цијели догађај Малићева је снимила мобилним телефоном. Чалкићева је због тога осуђена на два мјесеца затвора, а против Малићеве је вођен кривични поступак због напада на судију Основног суда у Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана