Detalji ubistva u Sarajevu: Mužu zarila nož u srce

Srna
Detalji ubistva u Sarajevu: Mužu zarila nož u srce

Sarajevo - Zbog sumnje da je tokom žestoke svađe Sarajliji Seadu Delaliću (57) zarila kuhinjski nož u srce, policija je uhapsila njegovu godinu mlađu suprugu Merziju.

Jezivo ubistvo dogodilo se u noći između ponedjeljka i utorka, u sarajevskom naselju Soukbunar, a sumnja se da je počinjeno u samoodbrani, odnosno da je Sead, koji je, kako se spekuliše, bio pijan, prethodno napao svoju životnu saputnicu.

Ona je istražiocima rekla da je sa Seadom u braku bila tri decenije, ali da je posljednjih petnaestak godina među njima vladala netrpeljivost, jer je, kako je ustvrdila, Sead često pio.

Sead je, kako je ispričala, u noći između ponedjeljka i utorka nasrnuo na nju, dok je ona imala nož u ruci. Ustvrdila je da se njen suprug u jednom momentu zateturao i pao na nju dok je držala nož. Ispričala je policajcima da je muž nikad nije tukao.

Na spratu iznad supružnika Delalić stanuje Seadova majka, kao i njegov brat sa suprugom, koji izjave novinarima nisu davali.

Njihove komšije ističu da su šokirane, te dodaju da u noći kada su se u blizini događali strava i užas, ništa nisu vidjele.

Susjedi ne poriču da je Sead u posljednje vrijeme bio sklon alkoholu, pa su se mogle često čuti svađe bračnog para. Za Merziju kažu da je radila u preduzeću "ZOI'84", dok je Sead godinama bio konobar u jednom poznatom restoranu.

"Divan čovjek je bio, često sam mu govorio da je najveći gospodin u mahali, tako ga je bilo lijepo vidjeti u odijelu i kravati. Ma, uvijek je bio sređen", priča jedan od komšija, koji ništa sumnjivo nije čuo.

Ipak, njegova komšinica je čula svađu iz kuće gdje se ubistvo dogodilo.

"Da, čula sam njegov glas, kao da je svađa bila, ali nisam vidjela ni policiju niti bilo šta", rekla je ona.

Iz policije kažu da su ih danas, 10 minuta nakon ponoći, nazvali ljekari Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

"Obaviješteni smo da je u Ulici dr Jusufa Tanovića, opšina Centar Sarajevo, povrijeđen muškarac. Na lice mjesta su odmah izašli policajci, te tamo zatekli i ljekare kako ukazuju pomoć povrijeđenom", rekli su iz policije.

Zatekli su policajci u kući i Seadovu suprugu, koja im je rekla da se sve izdešavalo nakon svađe.

"Po njenoj izjavi, potom je došlo do naguravanja", rekli su iz policije.

Sumnja se da je tokom tog sukoba žena ubola supruga, a koji je prevezen u Opštu bolnicu "Prim. dr Abdulah Nakaš", gdje je izgubio bitku za život. Supruga je uhapš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana