Детаљи убиства у Сарајеву: Мужу зарила нож у срце

Срна
Детаљи убиства у Сарајеву: Мужу зарила нож у срце

Сарајево - Због сумње да је током жестоке свађе Сарајлији Сеаду Делалићу (57) зарила кухињски нож у срце, полиција је ухапсила његову годину млађу супругу Мерзију.

Језиво убиство догодило се у ноћи између понедјељка и уторка, у сарајевском насељу Соукбунар, а сумња се да је почињено у самоодбрани, односно да је Сеад, који је, како се спекулише, био пијан, претходно напао своју животну сапутницу.

Она је истражиоцима рекла да је са Сеадом у браку била три деценије, али да је посљедњих петнаестак година међу њима владала нетрпељивост, јер је, како је устврдила, Сеад често пио.

Сеад је, како је испричала, у ноћи између понедјељка и уторка насрнуо на њу, док је она имала нож у руци. Устврдила је да се њен супруг у једном моменту затетурао и пао на њу док је држала нож. Испричала је полицајцима да је муж никад није тукао.

На спрату изнад супружника Делалић станује Сеадова мајка, као и његов брат са супругом, који изјаве новинарима нису давали.

Њихове комшије истичу да су шокиране, те додају да у ноћи када су се у близини догађали страва и ужас, ништа нису видјеле.

Сусједи не поричу да је Сеад у посљедње вријеме био склон алкохолу, па су се могле често чути свађе брачног пара. За Мерзију кажу да је радила у предузећу "ЗОИ'84", док је Сеад годинама био конобар у једном познатом ресторану.

"Диван човјек је био, често сам му говорио да је највећи господин у махали, тако га је било лијепо видјети у одијелу и кравати. Ма, увијек је био сређен", прича један од комшија, који ништа сумњиво није чуо.

Ипак, његова комшиница је чула свађу из куће гдје се убиство догодило.

"Да, чула сам његов глас, као да је свађа била, али нисам видјела ни полицију нити било шта", рекла је она.

Из полиције кажу да су их данас, 10 минута након поноћи, назвали љекари Хитне помоћи Кантона Сарајево.

"Обавијештени смо да је у Улици др Јусуфа Тановића, опшина Центар Сарајево, повријеђен мушкарац. На лице мјеста су одмах изашли полицајци, те тамо затекли и љекаре како указују помоћ повријеђеном", рекли су из полиције.

Затекли су полицајци у кући и Сеадову супругу, која им је рекла да се све издешавало након свађе.

"По њеној изјави, потом је дошло до нагуравања", рекли су из полиције.

Сумња се да је током тог сукоба жена убола супруга, а који је превезен у Општу болницу "Прим. др Абдулах Накаш", гдје је изгубио битку за живот. Супруга је ухапш

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана