Детаљи трагедије на Мањачи: Пили заједно, па због љубоморе пала мртва глава

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије на Мањачи: Пили заједно, па због љубоморе пала мртва глава

Рибник - Миле Мацановић (40) из Рибника хицем из пиштоља јуче је тешко ранио бившу дјевојку Јелену Миловац (21) из Бањалуке и познаника и суграђанина Чедомира Сирара (53), након чега се убио пуцајући себи у главу у мјесту Караула код Рибника.

Према непотврђеним информацијама мотив овог злочина, који се десио јуче 50 минута иза поноћи, јесте наводно љубомора. Познаници Мацановића кажу да је он раније пријетио Јелени и мушкарцу који је послије њега био у љубавној вези с њом. Говорио је да ће убити и њу и њега због чега се и претпоставља да је љубомора мотив злочина.

Мјештани  Карауле су испричали да је прије злочина Мацановић виђен  у једној кафани са Јеленом, Чедомиром и са још неким људима.

- За столом је сједило пет до шест гостију, укључујући и Јелену и Чедомира, те су пили пиво. Наводно је Јелена звала телефоном Милу и он је након неког времена дошао и сјео за сусједни сто. Када је ушао рекао је Јелени, дошао сам, хајде пређи за наш сто". Она му је рекла да неће, а он је одговорио "Нема проблема". Они су били попили мало више, а Мацановић је дјеловао тријезан и ништа није слутило да ће се злочин догодити - казао је један мјештанин Карауле који се задесио у  кафани не желећи да му објавимо име.

Према његовим ријечима, убрзо су у кафану дошла још два мушкарца и они су сви заједно пили до 23 часа.

- Тражили су још пића, али им конобар није дао јер је требало да затвори кафану. Онда је Миле предложио да сви иду код њега да пију. Они су се нећкали, а затим су Јелена и Чедомир изашли пред кафић, причали су нашто и одједном промијенили одлуку. Рекли су - идемо са Милом. Након тога су се покупили и отишли у Милином возилу - рекао је овај мјештанин Карауле и додао је да је тек ујутро чуо шта се десило.

Према незваничним информацијама, током вожње дошло је до свађе, па је Миле и из аута избацио Чедомира и Јелену на локалитету Караула између Ситнице и Чађавице.

- Након неког времена он је паркирао ауто нешто даље од мјеста гдје их је истјерао, те изашао и ваљда дошао до њих.  Наставили су свађу и Миле је тада пуцао на Јелену и Чедомира насред цесте и ранио их. Испалио је шест хитаца, од чега су по два погодила жртве, а затим је себи пуцао у главу - казао је извор близак истрази.

Мјештани Карауле и Ситнице кажу да о Мацановићу не знају много, а Сирара описују као мирног и поштеног човјека. За Јелену кажу да је виђана са више младића, укључујући и Мацановића, који је наводно и раније загужвао с једним момком управо због ње. 

На мјесту злочина јуче је била већа локва крви поред пута. Неколико полицијских патрола, заједно са дежурним тужиоцем, обавило је увиђај. Тијело Мацановића одвезло је возило "Градског гробља".

У бањалучком Окружном тужилаштву казали су да је овај случај окарактерисан као покушај убиства и самоубиство.

- Дежурни тужилац је обавио увиђај на лицу мјеста и наложио је да се обави истрага у циљу расвјетљавања свих околности овог догађаја - казали су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана