Детаљи трагедије у Усорцима код Оштре Луке: Тинејџер подлегао послије пада са трактора

Невена Бунић
Детаљи трагедије у Усорцима код Оштре Луке: Тинејџер подлегао послије пада са трактора

Оштра Лука - Љубиша Бркић (19) из Усораца код Оштре Луке подлегао је повредама на путу ка Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци (УКЦ РС) након што је пао са трактора у свом селу, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагедија се десила у четвртак око 20.30 часова, када је Бркић заједно са пријатељем Зоран А. (21) превозио сијено у приколици на путу мост – школа.  Несрећни тинејџер сједио је на трактору док је за воланом био његов друг.

- У једном моменту младић је изгубио равнотежу и пао са трактора на асфалт. Претпоставља се да га је потом прегазила сијеном натоварена приколица. Возач је одмах звао хитну помоћ која је превезла несрећног младића до Дома здравља у Оштрој Луци а потом и у болницу у Приједору - рекао је извор “Гласа Српске”.

У приједорској болници казали су да је Бркић примљен у стању политрауме, односно да је имао вишеструке ломове костију и унутрашњих органа и да су га одмах упутили на УКЦ РС. Нажалост, он је преминуо на путу до бањалучке болнице.

- Пацијент Љ. Б. примљен је без знакова живота, без срчане акције и спонтаног дисања. Одмах по пријему предузели смо реанимацију али нажалост смрт је је констатована у 22.45 часова - навели су у УКЦ РС.

Полиција је наредно јутро обавила увиђај на мјесту несреће. Истражује се како је Бркић задобио тешке повреде.

- Младић је преминуо због повреда у саобраћајној несрећи. Прикупили смо све трагове који ће показати околности случаја. Увиђајем је руководио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Приједор који је наредио обдукцију тијела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС у Бањалуци - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Настрадали Бркић је недавно завршио Машинску школу у Приједору, а са Зораном А.  се дружио од дјетињства.

- Ово је страшна трагедија да се тако оконча један млади живот. Он је тек требало да живи  - рекао је један мјештанин Усораца.

 

Полиција

Полиција је информацију о страдању младића чула тек из прича које су се прошириле Приједором.

- Да ли због тешког стања младића, или неког другог разлога, нико из здравствених установа у Приједору није обавијестио полицију. Зато је увиђај обављен наредног дана - рекао је извор “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана