Детаљи пуцњаве у Власеници: Судски полицајац случајно убио свједока

Небојша Томашевић
Детаљи пуцњаве у Власеници: Судски полицајац случајно убио свједока

Власеница - Судски полицајац Младен Деурић (21) из Власенице ухапшен је након што је хицем из пиштоља случајно убио суграђанина Миломира Јефтића (50) испред зграде Основног суда у Власеници.

Све се десило јуче око 12 часова, а Деурић је вјероватно нехотице испалио хитац. Он је, како сазнајемо, сједио у портирници суда и наводно прегледао пиштољ или се играо њиме, а оружје је изненада опалило.

- Хитац је прошао кроз прозорско стакло на портирници и погодио Јефтића који је стајао испред суда. Метак га је погодио у артерију на врату и он је убрзо након тога преминуо усљед јаког крварења - рекао је извор близак истрази.

Нагласио је да је прије трагедије Јефтић свједочио у суду у неком мањем спору и да је, након што је суђење завршено, изашао и застао испред суда.

Према ријечима овог извора, све указује на то да је ријеч о нехатном и несрећном случају и да Деурић није имао намјеру да убије несрећног човјека.

- Истрага ће показати како је дошло до испаљивања хица. Биће саслушане и његове колеге које су биле с њим у канцеларији - рекао је наш саговорник.

Према сазнањима “Гласа Српске”, Деурић је као судски полицајац почео да ради прије три мјесеца и прошао је обуку за коришћење наоружања.

Његове колеге за њега кажу да је свој посао обављао савјесно, те да не знају како се десила трагедија.

У Полицијској управи Зворник, наводећи иницијале, потврдили су да је ухапшен Младен Деурић због сумње да је хицем из пиштоља усмртио једну особу испред Основног суда у Власеници.

- У току је истрага о свим околностима овог догађаја и прикупљање доказа како би било утврђено шта се и како десило. Истрагом руководи Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву. Заједно с полицијом на лицу мјеста био је и дежурни тужилац. Више детаља не можемо да кажемо док истрага не буде окончана - казао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Настрадали Миломир Јефтић био је ожењен и иза њега су остали супруга и троје малољетне дјеце. Судски полицајац Младен Деурић није био ожењен, а недавно је распоређен да ради у Одјељењу судске полиције у Основном суду у Власеници. Надлежни у овом суду јуче нису могли да нам кажу више информација о несрећном догађају, јер је предсједница суда Слободанка Мочевић била одсутна.

Драгојевић

Директор Судске полиције Српске Жељко Драгојевић рекао је да је упознат са овим случајем, али да не зна како се десила несрећа.

- Деурић је одрадио приправнички стаж код нас, а прије тога завршио је обуку за судског полицајца, те за употребу ватреног оружја - изјавио је Драгојевић.

Додао је да су у Власеницу упућени инспектори Судске полиције те истакао да се у вријеме несреће он налазио на службеном путу који је одмах прекинуо и упутио се у Власеницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана