Detalji o zapljeni od 240 kilograma droge kod Gacka: Vozač skanka pokušao da iskoči iz kombija

Nebojša Tomašević
Detalji o zapljeni od 240 kilograma droge kod Gacka: Vozač skanka pokušao da iskoči iz kombija

Banjaluka - Državljanin Crne Gore Milorad Grba (49) iz Podgorice, koji je u kombiju “reno trafik” prevozio 240 kilograma droge skank, pokušao je da iskoči iz vozila kada je ugledao da je policija uhapsila njegove saradnike Benjamina Krehića (26) i Adisa Misimovića (40) iz Zenice, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo utorak na ulazu u Gacko u blizini sela Miholjače, a policija je veoma brzo trojici dilera stavila lisice na ruke. Uhapšeni su juče saslušani u Tužilaštvu Republike Srpske. Prema nezvaničnim informacijama, tokom ispitivanja dvojica od njih su se branila ćutanjem.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je akcija hapšenja dilera uslijedila nakon saznanja da će oni proći kroz Gacko s većom količinom droge.

- Na osnovu tih podataka organizovana je policijska zasjeda. Prvo su policajci zaustavili “mercedes” u kome su bili Krehić i Misimović. Njihova uloga je bila da idu ispred kombija “reno trafik” u kojem se nalazila pošiljka narkotika i “čiste teren”, odnosno da ometu policiju u pronalasku droge. Prije nego što su im stavljene lisice na ruke pokušali su da jave vozaču kombija da se vrati. Međutim, pripadnici MUP-a RS su brzo reagovali i sustigli kombi u kojem se nalazio Grba. Čim ih je ugledao, on je počeo da bježi prema selu Miholjače, a kada je shvatio da neće umaći, usporio je kombi, otvorio vrata i pokušao da iskoči iz vozila, ali nije uspio - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, zaplijenjena droga je u BiH stigla iz Albanije, iz koje je prvo prebačena na Kosovo, gdje su je preuzeli kupci iz Crne Gore, te predali Grbi za dalji transport.

- Narkotici su trebali biti dovezeni u FBiH i namijenjeni su za tržište Sarajeva i Zenice. Grba, Krehić i Misimović su za prebacivanje droge trebali da dobiju oko 10.000 evra - kazao je izvor blizak istrazi.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa kazao je da je ovo u posljednjih 18 godina jedna od najvećih zapljena droge na području koje ta policijska uprava pokriva.

- Za sada imamo saznanja da je droga bila namijenjena tržištu u Sarajevu, Zenici i tom dijelu zemlje, a dalji tok istrage pokazaće da li je bila namijenjena za tržište van BiH. Vrijednost narkotika procijeniće stručnjaci. Imamo informaciju da je lice koje je ovo prevozilo do Sarajeva trebalo da za prevoz uzme deset hiljada evra - kazao je Laketa i istakao da radi zaštite istrage ne može da otkriva druge detalje.

Cijene

Prema nezvaničnim informacijama, nabavna cijena zaplijenjenog skanka u Albaniji je oko 700 evra po kilogramu, pa je ova pošiljka navodno plaćena oko 168.000 evra. Međutim, vrijednost narkotika na ulici je mnogo veća jer se gram prodaje po cijeni od evro i po do tri, pa se tako vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje na oko 720.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana