Detalji o paljenju benzinske pumpe u Derventi: Radnici podmetnuli požar da sakriju manjak?

Nebojša Tomašević
Detalji o paljenju benzinske pumpe u Derventi: Radnici podmetnuli požar da sakriju manjak?

Derventa - Požar na benzinskoj pumpi “Slavuljica petrol” u centru Dervente podmetnuli su radnici da bi prikrili manjak, tvrdi vlasnik ovog preduzeća Milorad Slavuljica.

Prema njegovim riječima pumpa je potpuno izgorjela i šteta je veća od dva miliona maraka. Požar je izbio u utorak u 3.45 časova, a prijavio ga je radnik Slavko Kovačić, koji tvrdi da ga je prije izbijanja vatre napao razbojnik.

- Bio je maskiran i odmah po ulasku natjerao me je da uđem u toalet. Vidio sam da nešto pokušava da zapali, a ubrzo se čuo neki pucanj i buknuo je požar. Tada su se otvorila vrata od toaleta i uspio sam da istrčim kroz vatru, pa sam prijavio požar vatrogascima - kazao je Kovačić i dodao da je sve ovo ispričao i u policiji.

Međutim, vlasnik pumpe Milorad Slavuljica tvrdi da su sve montirali i inscenirali radnici.

- Vjerujem da su radnici podmetnuli požar. Prije nekoliko dana sam pregledao poslovne knjige i nešto mi je bilo sumnjivo. Tražio sam da mi sačine inventuru, a poslije je sve planulo - kazao je Slavuljica i dodao je sve prijavio policiji, koja je već saslušala jednog radnika.

Istakao je da su pregledom poslovnih knjiga utvrdili da je na pumpi pronevjereno više od 200.000 KM. Njegovi radnici odbacuju te optužbe i tvrde da nemaju veze sa požarom i manjkom.

- Da sam mislio nešto podmetnuti ili uraditi spasio bih svoju imovinu. U požaru sam povrijeđen, jer mi je vatra zahvatila ruku i kosu. Izgorio mi je automobil, telefon i lična dokumenta. Ne znam da je bio manjak, a ne vjerujem da je bilo ko od mojih kolega podmetnuo požar. Znam da s tim nemam nikakve veze - kazao je Kovačić.

Poslovođa pumpe Rajko Latinović takođe je odbacio optužbe i istakao da su mu u policiji rekli da se protiv njih ne vodi istraga.

- Šta da kažem, ne znamo šta je bilo. Istraga će sve pokazati. Od nas niko nije uzimao izjavu, a to za šta nas je naš gazda optužio je nevjerovatno - kazao je Latinović.

U vatrenoj stihiji objekat pumpe je totalno uništen, a samo zahvaljujući intervenciji derventskih vatrogasca spriječeno je da budu zapaljeni aparati i rezervoar s gorivom.

U Vatrogasnoj jedinici u Derventi su potvrdili da je požar prijavio radnik pumpe, koji je ispričao da su ga prethodno napali razbojnici i zatvorili u neku prostoriju.

- Požar je podmetnut, a najverovatnije je u kancelariju ubačen Molotovljev koktel. Reagovali smo odmah, ali požar se brzo razvio. Bila je velika opasnost da se vatra proširi na aparate za točenje goriva i rezervoar. Moglo je doći do eksplozije i katastrofe za cijeli grad. Srećom, uspjeli smo to da spriječimo i na svega nekoliko metara od rezervoara i aparata zaustavimo vatru, koju smo gasili tri i po sata - kazao je starješina Vatrogasne jedinice Slaven Pijetlović.

Dodao je da je u gašenju učestvovalo 12 vatrogasaca, zajedno s njim, a imali su i četiri vatrogasna vozila.

U Policijskoj upravi Doboj su kazali da o uzroku požara i detaljima ne mogu da govore dok ne bude završena istraga.

- Uviđaju je prisustvovao i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Kada bude završena istraga biće poznato više informacija o ovom slučaju - kazali su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik benzinskih pumpi “Slavuljica petrol” Milord Slavuljica ranije se zbog manjka na svojim pumpama sporio s radnicima.

- U nekim od njegovih benzinskih pumpi pojavljivao se manjak i on se zbog toga tužakao s radnicima. Priča se da je i na ovoj pumpi bila slična situacija prije izbijanja požara - kazao je jedan mještanin Dervente, ne želeći da mu pominjemo ime.

Priče

Požar na pumpi “Slavuljica petrol” glavna je tema među stanovnicima Dervente. Po gradu kruže razne priče. Jedni pričaju da su sve podmetnuli radnici, dok drugi govore da je pumpa prvo opljačkana i da su onda razbojnici podmetnuli požar da bi sakrili tragove.

- Pojedini radnici te pumpe u posljednje vrijeme su pokupovali skupe automobile, te se ponašaju kao da imaju baš puno para. Ipak, ne mora značiti da su potkradali gazdu i da je to uzrok podmetanja požara. Nadam se da će nadzorne kamere pomoći u otkrivanju razbojnika - kazala je jedna Dervenćanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana