Detalji nestanka petnaestogodišnjaka iz Bratunca: Pobjegao u Srbiju da bere jagode

Nevena Bunić
Detalji nestanka petnaestogodišnjaka iz Bratunca: Pobjegao u Srbiju da bere jagode

Bratunac, Bajina Bašta - Potraga za M. M. (15) iz mjesta Orlica kod Bratunca dobila je srećan kraj nakon što je on pronađen živ i zdrav kako bere jagode na farmi u Bajinoj Bašti u Srbiji.

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Bratuncu digao je na noge desetine policajaca nakon što su roditelji u četvrtak prijavili njegov nestanak, a odmah su obaviještene i sve policijske stanice u okolini, kao i u Srbiji.

Dječak je u utorak uveče na biciklu otišao od kuće, od kada mu se gubi svaki trag, a roditelji su tek dva dana nakon toga alarmirali policiju.

Nakon višečasovne potrage, pronađen je u petak ujutro na njivi jednog poljoprivrednika u susjednoj zemlji, kako za dnevnicu bere jagode. Imanje na kojem je radio udaljeno je oko 50 kilometara od dječakove kuće. Policija je preuzela tinejdžera i predala roditeljima, a nije imao nikakve povrede koje bi ukazivale na to da ga je neko oteo ili tukao.

- Nakon prijave u vezi sa nestankom maloljetnika, započeli smo intenzivnu potragu. Saznali smo da se nalazi na području Srbije. U saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli smo ga i predali roditeljima - rekli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Dodali su da još ne znaju zbog čega je dječak otišao od kuće, istakavši da će to biti utvrđeno detaljnom istragom.

- Radimo na dokumentovanju ovog predmeta i utvrđivanju svih okolnosti - naveli su u PU Zvornik.

Mještani Bratunca kažu da postoji više mogućih razloga zbog čega je njihov maloljetni sugrađanin odlučio da napusti dom i ode iz zemlje.

- Neki pričaju da se radi o običnom dječjem hiru, a drugi govore da je on pobjegao nakon što se posvađao sa roditeljima. Nije rijetkost da djeca na biciklu preko mosta prelaze granicu i nesmetano idu u Srbiju. Na granici obično pokažu neki identifikacioni dokument na osnovu kojeg mogu preći. Pošto to rade redovno, vjerujem da ih graničari i poznaju i da ih zbog toga manje kontrolišu - rekla je jedna stanovnica Bratunca koja nije željela da joj objavimo ime.

U petak nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa porodicom nestalog dječaka.

Porodice i policiju prije mjesec dana na noge su digle i dvije djevojčice iz Doboja. Ivana Spasojević (13) i Mihaela Nikolić (13) nestale su nakon šetnje, a pronađene su u sitne sate mokre i promrzle na lokalnom putu u selu Striježevica kod Doboja.

Centar za socijalni rad

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da je o slučaju obaviješten i Centar za socijalni rad u Bratuncu.

- Radnici centra razgovaraće sa dječakom i roditeljima kako bi se uvjerili da je sve u redu u njihovim porodičnim odnosima - rekli su u policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana