Детаљи бриталног убиства у Бањалуци: Онесвијешћеног младића убио шрафцигером

Небојша Томашевић
Детаљи бриталног убиства у Бањалуци: Онесвијешћеног младића убио шрафцигером

Бањалука - Нападачи су Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице претукли, а када је он пао и онесвијестио се, Горан Билчар (27) из Трна код Лакташа је клекнуо на њега и насмрт га избо шрафцигером, сазнаје "Глас Српске".

Осим Билчара због убиства Миловановића ухапшен је и Марко Михајловић (27) из Бањалуке, а њих двојица су у петак предати у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва.

Досадашња истрага је показала да су се Билчар и Михајловић потукли са Миловановићем и његова три друга.

- Све је почело када су се двије групе младића сусреле испред пекаре у улици Николе Пашића. С једне стране било је пет момака из Козарске Дубице, међу којима и Миловановић, а с друге Билчар, Михајловић и њихов друг, који је отишао кући прије туче - казао је извор близак истрази.

Додао је да је до свађе дошло када је Билчаров и Михајловићев друг добацио момцима из Дубице због пјевања.

- Они су нешто пјевали, а он их је упитао: "Јесте ли ви неки оркестар?". Тада је дошло до краће препирке, али су се брзо разишли - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима младићи из Дубице одвезли су се "фијатом", а Билчар и Михајловић су остали, док је њихов друг отишао кући.

- Дубичани нису знали тај дио града, па су се враћали на исто мјесто два пута, што је изнервирало Билчара и Михајловића. Мислили су да их прате па су сјели у БМЊ и сустигли "фијат" те им попријечили пут код парка "Купусиште" - казао је извор.

Додао је да је с Билчаром из аута изашао Михајловић, а с Миловановићем три друга, док је један остао у возилу.

- Дошло је до туче током које је Миловановић добио више удараца. Билчар је из гепека извадио дизалицу и бацио према њему те га погодио у главу. Миловановић је пао и онесвијестио се, након чега је Билчар клекнуо на њега и убо га шрафцигером у сљепоочницу и врат, који му је зарио неколико центиметара у главу - казао је овај извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, тада су нападачи побјегли, а на мјесто злочина је брзо стигла полиција, блокирала улицу, те кренула у потрагу за нападачима. Изузети су снимци с камере видео-надзора једне пекаре и неколико других објеката. На основу тога су идентификовани неки учесници сукоба. У Козарској Дубици је поводом ове трагедије у петак био проглашен дан жалости.

Тужилаштво

Из бањалучког Окружног тужилаштва су саопштили да Горана Билчара терете за убиство, а Марка Михајловића за учествовање у тучи са смртном посљедицом. Обојици се додатно на терет ставља оштећење и одузимање туђе ствари.

- Осумњичене ће испитати тужилац и након тога одлучити да ли ће им бити предложен притвор - рекли су у тужилаштву.

До закључења овог броја "Гласа Српске" они нису били саслушани. Према Кривичном законику РС најмања предвиђена казна која чека Билчара је пет година, а за дјело које се на терет ставља Михајловићу предвиђена је казна од шест мјесеци до пет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана