Desnica Radivojević predat Kantonalnom tužilaštvu

Srna
Desnica Radivojević predat Kantonalnom tužilaštvu

Sarajevo - Federalna uprava policije jutros je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu predala bivšeg ministra u Vladi Federacije BiH /FBiH/ Desnicu Radivojevića, osumnjičenog za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, te prevaru.

Portparol Tužilaštva Azra Bavčić rekla je Srni da će Radivojevića danas ispitati postupajući tužilac radi donošenja odluke o daljim mjerama. Desnicu su juče, u nastavku operativne akcije “Farmer”, na području Republike Srpske uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom kantonalnog tužilaštva.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, na širem području FBiH u okviru akcije “Farmer” oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima.

Operativna akcija “Farmer” početa je 31. marta i do sada je uhapšeno devet lica.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina u vrijednosti većoj od šest miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana