ДНК трагови открили убице Сеада Хајдаревића из Тузле

Н. Т.
ДНК трагови открили убице Сеада Хајдаревића из Тузле

Тузла - Полиција Тузланског кантона ухапсила је Н. М. (46) и Ф. З. (32) због сумње да су у новембру прошле године убили Сеада Хајдаревића (54) у његовој кући у тузланском насељу Баре.

Незванично сазнајемо да су ухапшени откривени на основу ДНК трагова које су оставили иза себе у кући и украденом возилу којим су побјегли.

- Осумњичене теретимо да су 21. новембра прошле године око сат иза поноћи ушли у кућу Хајдаревића, везали га и брутално претукли. Он је од тешких повреда преминуо, а нападачи су украли кључ од његовог аутомобила и одвезли се према оближњем насељу. Ту су возило гурнули у провалију и побјегли - саопштили су из Тужилаштва Тузланског кантона.

Портпарол овог тужилаштва Адмир Арнаутовић је казао да ће након испитивања осумњичених надлежни тужилац одлучити да ли ће за њих тражити притвор.

- У истрази овог случаја осим полиције и тима тужилаштва учествовао је и Центар за форензичка испитивања и информатичку подршку ФУП-а. Током истраге прикупљено је доста доказа - рекао је Арнаутовић.

Хајдаревића је мртвог у ходнику његове куће пронашла дјевојка дан након злочина. Она је код њега дошла да види шта је с њим, јер јој се дуже вријеме није јављао на телефонске позиве. Лежао је у локви крви и на себи је имао велики број повреда по цијелом тијелу, па је одмах утврђено да се ради о убиству.

Према незваничним информацијама, сумња се да је мотив злочина највјероватније користољубље и да су осумњичени Хајдаревића напали с намјером да га опљачкају. Хајдаревић се бавио препродајом мобилних телефона, а није познато да ли је био у сукобу са било ким.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана