Цвијановић плачући признао да је убио рођака

Небојша Томашевић
Цвијановић плачући признао да је убио рођака

Бањалука - То сам направио и кајем се. Покојни Раца ме изазвао и учинио сам то из страха, рекао је кроз сузе Драгиша Цвијановић (59) из Шипрага, који је оптужен да је убио рођака Радослава Цвијановића Рацу.

Он је у петак у бањалучком Окружном суду признао кривицу, рекавши да му је жао што је убио Радослава.

- Убио сам њега, али на неки начин и себе - казао је Цвијановић.

Његово признање прихватило је вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић, а изрицање пресуде Цвијановићу заказано је за понедјељак. Након његовог признања суђење је завршено, а тужилаштво је представило преостале доказе против оптуженог, међу којима су налази вјештака.

Тужилац Татјана Нинковић је казала да је психијатријским вјештачењем оптуженог утврђено да је у вријеме убиства био у стању "јаке раздражености" и смањене урачуњивости.

- Вјештачењем оружја и чаура пронађених на лицу мјеста и зрна извађеног из тијела убијеног Радослава утврђено је да је усмрћен из пиштоља који је одузет од оптуженог и да је на њега пуцано са даљине од 1,3 метра. Тражим да оптужени буде осуђен у складу са законом - рекла је Нинковићева и додала да би оптуженом послије изрицања пресуде требало да буде продужен притвор и одузето оружје.

Бранилац оптуженог Жељко Вишић истакао је да тражи блажу казну, с обзиром на то да је оптужени признао дјело и да није кажњаван.

Према оптужници Драгиша је рођака Радослава усмртио хицем из пиштоља 1. јуна прошле године испред кафане "Летниковац" у Шипрагама код Котор Вароша. У вријеме злочина био је пијан и у крви је имао око промил алкохола.

Њих двојица су се посвађали у кафани, те изашли испред, гдје је покушао да их раздвоји Т. Д. Међутим, Драгиша се измакао иза њега, те из пиштоља пуцао на Радослава, погодивши га у десну руку и грудни кош. Радослав је пао, а Драгиша му је пришао и испалио метак у леђа и побјегао. Радослав је тада давао знакове живота, али је преминуо у Дому здравља Котор Варош. Оптужница терети Драгишу и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Свађа због пива3

Током ранијег суђења свједоци су испричали да су се Драгиша и Радослав Цвијановић свађали неколико часова прије убиства пред продавницом "Жана" у Шипрагама.

- Сједио сам испред продавнице када је наишао Драгиша и питао Рацу да му плати пиво, а он није хтио. Убрзо су се порјечкали, а Драгиша је говорио Раци да му није платио неку дневницу, те му опсовао мајку. Раца га је тада ухватио за груди и ударио више пута. Драгиша се некако отео и отишао кући говорећи: "Сачекај, сада ћеш видјети" - испричао је раније свједок Ранко Траљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана