Црвена потјерница за Давором Елезом

С. А.
Црвена потјерница за Давором Елезом

Сарајево - Интерпол је јуче расписао црвену потјерницу за Давором Елезом, братом једног од најпознатијих криминалаца у региону Дарка Елеза.

Потрага за Давором Елезом је расписана због организованог криминала, убиства, прања новца, припадности злочиначкој организацији и разбојништва. Он је био члан криминалне организације коју је водио његов брат, а чији су припадници похапшени у полицијској акцији "Лутка". Њима је прије неколико година суђено у Суду БиХ због више неријешених убистава почињених на подручју Источног Сарајева и милионске пљачке.

Једна од њих је пљачка 2,2 милиона евра из блиндираног возила Привредне банке Сарајево која се догодила 29. јуна 2006. године у сарајевском насељу Неџарићи. Осим Елеза, та пљачка је била стављана на терет Бојану Цвијану и његовој групи.

Давор Елез је годинама био недоступан правосудним институцијама у БиХ. Он је поред држављанства БиХ имао и држављанство Србије, гдје је живио са супругом и троје дјеце.

Он се 2014. године предао Граничној полицији БиХ, након чега се појавио пред судијама и изјаснио да није крив за кривична дјела која су му стављена на терет, али му је убрзо укинут притвор па се нашао на слободи.

Дарко Елез се налази у затвору у Србији, гдје издржава деветогодишњу затворску казну због трговине дрогом и изнуде у БиХ и Србији. Он је био оптужен за покушај убиства свог кума Ђорђа Ждрале у Источном Сарајеву, али је ослобођен због недостатка доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана