Crni utorak u Banjaluci: U saobraćajnim nesrećama tri osobe poginule, prevrnuo se autobus ... FOTO

G. Obradović, Srna foto: A. Čavić
Crni utorak u Banjaluci: U saobraćajnim nesrećama tri osobe poginule, prevrnuo se autobus ... FOTO

Banjaluka - Tri poginule osobe, desetak povrijeđejih, prevrnut autobus kod Prijedorsre petlje i još nekoliko sudara rezultat je "crnog utorka" na banjalučkim cestama juče.

Šestoro lica povrijeđenih kada se sinoć  prevrnuo autobus na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška, u blizini Prijedorske petlje, prevezeno je u Dom zdravlja u Laktašima, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je ranije rekla da je devet povrijeđenih putnika u ovoj nezgodi kolima Hitne pomoći prevezeno u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Prema prvim saznanjima, riječ je o lakšim povredama.

Još se ne zna koliko je ljudi bilo u autobusu banjalučkog privatnog prevoznika "Pavlović turs" koji se prevrnuo u 19.30 časova.

Ovom nezgodom nastavljen je stravičan bilans crnog utorka na putevima na području Banjaluke, gdje su u popodnevnim satima tri lica smrtno stradala, a više ih je povrijeđeno.

Na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Piljagićima poginule su dvije osobe, a u blizini marketa "Tropik", u banjalučkoj ulici Ivana Gorana Kovačića, poginula je jedna osoba, dok je jedna povrijeđena.

Nesreća u Piljagićima dogodila se u utorak oko 15.20 časova i tom prilikom poginuli su Žiko Ajder (62) i Jovan Vukelić (62), obojica iz Banjaluke. Do nesreće je, prema prvim informacijama, došlo kada je
Ajder upravljajući "fijat puntom" izgubio kontrolu nad njim i podletio pod kombi, kojim je upravljao Srđan Babić (32) iz Novog Grada.

- Nesreća se dogodila u oštroj krivina. Nakon što je udario u kombi, "fijat punto" se odbio i završio u kanalu pored puta. Vozač kombija prošao je bez povreda - ispričao je jedan od očevidaca. Tokom obavljanja uviđaja saobraćaj je bio obustavljen više časova.

U mjestu Piljagići i u nedjelju, u samo pola časa, dogodile su se tri saobraćajne nesreće. Prvo su se sudarili "fijat punto" i "audi A4". Dok je policija obavljala uviđaj, došlo je do sudara još dva automobila u koloni, a potom je još jedan vozač svojim automobilom sletio u kanal, kada je kasno primijetio kolonu vozila ispred sebe.

Dva časa poslije nesreće u Piljagićima u blizini marketa "Tropik" jedna osoba je izgubila život, dok je druga teško povrijeđena. Nju su, zbog zadobijenih povreda, vozilom Hitne pomoći prevezli u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje je zadržana na liječenju. U ovoj nesreći učestvovali su kamion "volvo", koji je vozio Milutin Ševa i "fijat panda", za čijim upravljačem je bio Milutin Balaban. Prema izjavama očevidaca, "fijat panda" je prešla u suprotnu traku i udarila u kamion. Kako su izjavili očevici, poginuo je suvozač, a vozač je teško povrijeđen.  

- Sedamdesettrogodišnji muškarac čiji su inicijali M.S. poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Banjaluci, rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Srna nezvanično saznaje da je poginuo Miloja Stojaković.

 Uviđaju su prisustvovali i banjalučki vatrogasci.

U isto vrijeme i kod servisa "Vidović" dogodio se lančani sudar, u kojem su učestvovala najmanje četiri automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreća je neprilagođena brzina i mokar kolovoz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana