Crni panter očarao i domaću publiku

Aleksandra glišić
Crni panter očarao i domaću publiku

Banjaluka - Film "Crni panter" reditelja Rajana Kuglera ušao je u istoriju kao jedno od ostvarenja koja su donijela najveću bioskopsku zaradu tokom drugog vikenda prikazivanja - 108 miliona dolara.

Kada je riječ o prvoj sedmici prikazivanja, "Crni panter" je među najuspješnijim "Marvelovim" naslovima, a ovaj film svidio se i banjalučkoj publici.

- Ako pogledamo prvu sedmicu prikazivanja, "Crni panter" je definitivno među najgledanijim "Marvelovim" filmovima u našem bioskopu - rekla je portparol banjalučkog "Sinepleksa Palas" Marina Popović.

Tokom dva vikenda prikazivanja, ovaj film tako je zaradio 400 miliona dolara u američkim bioskopima, odnosno 704 miliona dolara ukupno u bioskopima širom svijeta. Premijera filma u Kini i Japanu tek se očekuje. "Crni panter" je inače ušao u istoriju kao "Marvelov" film sa najvećom zaradom u prvoj sedmici prikazivanja širom SAD.

"Crni panter" u žiži postao odmah poslije premijere. Uz uspjeh na bioskopskim blagajnama, i kritika je sa odobravanjem ocijenila ovo ostvarenje.

U glavnim ulogama pojavljuju se Čedvik Bozman, Lupita Njong, Endi Serkis koga svi pamte po ulozi Goluma, Forest Vitaker, Danai Gurira...

Poslije smrti svog oca, kralja Vakande, T’Čala se vraća kući, u izolovanu i tehnički naprednu afričku državu, kako bi naslijedio tron i povratio svoje nasljedno pravo da bude kralj. Ali kada se stari i moćni neprijatelj ponovo pojavi, T’Čala će biti stavljen na test i uvučen u sukob koji prijeti da uništi ne samo Vakandu već čitav svijet. Suočen sa izdajom i opasnošću, mladi kralj će morati da okupi svoje saveznike i oslobodi svu snagu Crnog pantera, kako bi odbranio svoje ljude i sačuvao njihov način života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana