Црна седмица на путевима у БиХ: Три живота угашена за пет часова

nezavisne.com
Црна седмица на путевима у БиХ: Три живота угашена за пет часова

Невесиње, Босанско Грахово, Живинице - Три живота угашена су за пет сати у три саобраћајне несреће на путевима у БиХ.

Седамдесетчетворогодишњи Јово Г. из Невесиња погинуо је у уторак у несрећи на магистралном путу Невесиње - Гацко, у мјесту Матковићи, потврђено је из Полицијске управе Требиње.

Несрећа се догодила у 16.42, када се голф два, за чијим воланом је био настрадали, сударио с теренским возилом мицубиши. Увиђај су обавили службеници Полицијске станице Невесиње, а о несрећи је обавијештен и дежурни тужилац.

У другој несрећи, која се десила 45 минута касније, настрадао је Боро Барош из Црног Луга, општина Босанко Грахово. Несрећа се догодила око 17.30 на магистралном путу Босанско Грахово - Ливно у мјесту Пржине, а из МУП-а Ливањског кантона потврђено је да је након несреће возач који је учествовао у њој побјегао с лица мјеста.

Полиција је, трагајући за починиоцем, недалеко од мјеста несреће јуче око пет часова пронашла голф у којем су била три лица, од којих је једно ухапшено због сумње да је починило кривично дјело саобраћајна несрећа са смртним исходом.

Незванично сазнајемо да је приведен возач Е.С. (36) из Жепча, а сумња се да је настрадали и прије наиласка аута лежао на цести, те да га возач није на вријеме примијетио па је прешао преко њега. Ипак, обдукција тијела настрадалог пјешака утврдиће тачне детаље.

Црни низ је завршен у Живиницима. У трећој несрећи настрадао је педесетчетворогодишњи Севлудин С. из тог града.

Несрећа се догодила у 18.40, тешко је повријеђен Севлудин С., који је потом примљен у Универзитетски клинички центар Тузла, гдје је у 21.50 подлегао због тежина повреда.

Наводећи иницијале настрадалог, из МУП-а Тузланског кантона истакли су да се несрећа догодила на локалном путу у мјесту урдевик, код Живиница, када је пасат, којим је управљо С.Ј. (47) из Живиница, ударио пјешака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана